Виберіть сторінку

ІІ Всеукраїнська наукова конференція “Актуальні задачі хімії: дослідження та перспективи”

ІІ Всеукраїнська наукова конференція “Актуальні задачі хімії: дослідження та перспективи”

16 травня 2018 року відбулася ІІ Всеукраїнська наукова конференція “Актуальні задачі хімії: дослідження та перспективи”, яка проходила на базі кафедри хімії природничого факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка. Одним із співорганізаторів заходу виступив Донецький національний університет імені Василя Стуса, спільно з Національним університетом “Києво-Могилянська Академія”, Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Інститутом фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України.

Доцент кафедри неорганічної, органічної та аналітичної хімії Навчально-наукового інституту хімії ДонНУ імені Василя Стуса Сергій Радіо брав участь у конференції і як член програмного наукового комітету, і як доповідач. Було представлено доповідь “Залежність між кристалічними параметрами та зарядом Ln-гетероатома в ряду середніх солей Na9[Ln(W5O18)2]·nH2O (Ln = La–Yb) з аніоном зі структурою Пікока–Уіклі”, що стала результатом роботи науково-дослідної групи з неорганічної хімії в рамках проекту фундаментального дослідження «Поліоксомолібдати та поліоксовольфрамати з одно-, дво- та тризарядними катіонами металів для створення новітніх матеріалів» (0116U002521).

Після насиченої науковими доповідями пленарної програми роботу конференції було продовжено в дружній неформальній атмосфері – колеги-хіміки відвідали Музей космонавтики ім. С.П. Корольова. «Космічна» експозиція музею, в якій представлено багато артефактів земного та позаземного походження, є унікальним зібранням наукової та науково-технічної спадщини України. Хіміки не можуть пройти осторонь невеличкої експозиції метеоритів – хімічних гостей із космосу, що за своїм елементним складом відмінні від земних мінералів.

ННІ хімії ДонНУ імені Василя Стуса висловлює подяку колегам-хімікам із ЖДУ імені Івана Франка за плідну співпрацю та високий рівень організації наукового заходу й бажає подальших здобутків, нових цікавих доповідей і зустрічей на майбутніх конференціях “Актуальні задачі хімії: дослідження та перспективи”!

Матеріал підготував Сергій Радіо,

завідувач науковою-частиною, доцент ННІ хімії

Архіви

Приєднуйтеся до нас