Виберіть сторінку

Від К до К: від конференції до конференції

Від К до К: від конференції до конференції

Останні місяці перед літньою сесією – напружена пора. Курсова робота, захист “індивідуалок”, підготовка перед сесійними іспитами – студентські турботи у ці часи. Але й для співробітників факультету математики та інформаційних технологій цей час не був позбавлений хвилювань. Необхідно звітувати про свої наукові пошуки та здобутки за цілий навчальний рік. І зроблено це було найбільш звичним та комфортним для математиків способом – шляхом дискусії та обговорення зі своїми колегами. За два місяці співробітники факультету у якості організаторів та учасників взяли участь у підготовці та проведенні чотирьох конференцій міжнародного рівня.

З 19 по 21 квітня відбулася Міжнародна конференція з математики, інформатики та інформаційних технологій в Бєльському державному університеті ім. Алеку Руссо, Республіка Молдова. Донецький національний університет імені Василя Стуса виступав як співорганізатор, зокрема до програмного комітету  входив професор кафедри математичного аналізу і диференціальних рівнянь Сохацький Федір Миколайович (голова секції “Алгебра та її застосування”), а до виконавчого комітету – старший викладач Шелепало Галина Василівна. Зазначимо, що участь у конференції взяла студентка першого курсу Андреєва Юлія, яка не дивлячись на юний вік, вже має цікаві наукові результати. Усі учасники конференції отримали почесні дипломи, а перемогу у номінації “Найкраща робота” одержав Федір Миколайович Сохацький разом із своїм аспірантом за успішну доповідь та найкращі результати на тему “Ізоморфізм топологічних лінійних квазігруп”.

 

 

Через місяць співробітники, аспіранти та студентка факультету взяли участь у Міжнародній науковій конференції “Сучасні проблеми механіки та математики”, присвячена 90-річчю від дня народження академіка НАН України, що проходила у Львові 22-25 травня 2018 року. Без перебільшень, цей захід – одна з головних подій у математичному житті України у поточному році. Одним із членів програмного комітету був завідуючий кафедри прикладної механіки і комп’ютерних технологій Шевченко В.П. Ця конференція стала дебютом для двох аспірантів факультету – Акопяна Арсена Самвеловича та Врублевського Віктора Андрійовича. З доповіддю знову виступила Андреєва Юлія, отримавши схвальні відгуки колег. За результатами конференції доповідь асистента кафедри математичного аналізу та диференціальних рівнянь, співробітника НДЧ ДонНУ імені Василя Стуса Шань Марії Олексіївни за напрямом «Математика» була визнана найкращою, та за роботу “Результат усувності для анізотропного рівняння пористого середовища з абсорбційним членом” Шань М.О. була присуджена Премія імені Ярослава Підстригача для молодих науковців.

І вже через тиждень факультет математики та інформаційних технологій став майданчиком для Міжнародної освітньо-практичної українсько-норвезької літньої школи в рамках проекту CPEA-LT-2016/10139 (28-30 травня 2018 року). Організаторами від університету стали декан ФМІТ Баєв Артем Вікторович та асистент  кафедри прикладної механіки і комп’ютерних технологій Петранова Марина Юріївна. Головними спікерами школи виступили відомі науковці з Угорщини та Швеції, а також провідні спеціалісти галузі – співробітники кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей КПІ ім. Ігоря Сікорського. Захід буд проведений на високому професійному рівні, і сторони домовились продовжувати співробітництво.

І зовсім недавно, минулого тижня, Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформація та соціум» (8 червня 2018 року)
Щорічне проведення цього заходу вже стало традицією на факультеті. У ній взяли участь провідні українські та європейські науковці, що брали участь у роботі багатьох секцій

  • інформаційні ресурси в системі менеджмент-економіка-бізнес;
  • інформаційна платформа кадрового забезпечення, маркетинг інформаційних продуктів та послуг;
  • соціальні комунікації та інформаційно-документі системи;
  • архівна та бібліотечна справа в інформаційному суспільстві;
  • безпека інформаційних систем;
  • прикладні аспекти використання інформаційних систем;
  • лінгвістичні параметри інформації та соціуму.

Проведення конференції на високому фаховому рівні стало можливим лише за активної організаційної участі завідуючого кафедри інформаційних систем управління, професора Анісімової Ольги Миколаївни, професора Лукаш Галини Павлівни, доцентів Щербіни Ольги Сергіївни та Ковальської Лесі Андріївни, старшого викладача Прігунова Олексія Володимировича, співробітників та студентів кафедри ІСУ.

Архіви

Приєднуйтеся до нас