Виберіть сторінку

Стусівський університет взяв участь у проекті Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень»

Стусівський університет взяв участь у проекті Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень»

Стусівський університет як надійний та соціально відповідальний партнер плідно співпрацює з Радою Європи в Україні, реалізовує спільні проекти та впроваджує інновації.

Сьогодні у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулася партнерська зустріч із представниками Ради Європи в Україні у рамках проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень». Почесні гості завітали до нашого Університету з метою передачі обладнання та книг для Донецького регіонального наукового центру Національної академії правових наук України Національно-наукової лабораторії дослідження і висвітлення проблем права, яка знаходиться на юридичному факультеті Університету.

Ректор Роман Гринюк наголосив: «Вдячний Вам за увагу до нас. Так сталося, що ми вже 5-ий рік знаходимося у Вінниці, вирішуємо як загальні проблеми навчального закладу, так і працюємо над перетворенням Університету на інноваційну інституцію. Сьогодні, щоб бути в тренді, треба дещо випереджати час. Наш Університет ініціював багато проектів та освітніх програм. Наш перший крок – відкриття сертифікатних освітніх програм. Якщо з’являється попит і посилена увага до освітніх сертифікаційних програм, ми починаємо працювати далі над бакалаврськими та магістерськими програмами. Зараз у нас навчається близько 5 тисяч студентів, на жаль, студентів, які представляють Донецьку область, уже не так багато, близько 20%. В період приймальної компанії працює Освтній центр «Донбас-Україна». У 2018 році ми зарахували на різні спеціальності близько 50 ВПО».

Керівник проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», кандидат юридичних наук, доцент Ганна Христова подякувала за співпрацю та окреслила основні завдання проекту: «Для нас надзвичайно важливо продовжити підтримку переміщених вузів та інституцій та співпрацювати з Вами. Сталося так, що ми змогли відшукати такі практичні напрями, якими дійсно маємо чим пишатися. Обладнана лабораторія – це візуалізація, певна технічна підтримка, сподіваємося вона буде корисною для ваших студентів. Проект Ради Європи, які імплементує офіс Ради Європи, орієнтований на максимальне поширення стандартів, передусім стандартів стосовно прав людини внутрішньо-переміщених осіб. Для нас було б дуже важливо, якщо ми надалі могли б розвинути курс Ради Європи по внутрішньому переміщенню. Це англомовний курс, який розробляли провідні фахівці світу, оксфордська професура, яких залучав наш проект. Цей курс перекладений українською мовою. Освітня програма, яку ми розробили, торкається юридичної бази та судової практики і її відповідності стандартам Ради Європи. Тут ми маємо дуже цікаві показники, що якраз в суді України активно застосовують стандарти Ради Європи і відповідно вирішують справи на користь внутрішньо переміщених осіб».

Представники Ради Європи подякували керівництву ДонНУ імені Василя Стуса, в. о. декана юридичного факультету Антоніні Бобковій та юридичному факультету за професійний та надзвичайно якісний процес підготовки документів, інноваційну практику та колосальний досвід.

Міжнародна співпраця та взаємодія з Європейськими інституціями є важливою складовою успіху на шляху розвитку та вдосконалення ДонНУ імені Василя Стуса.

Архіви

Приєднуйтеся до нас