Виберіть сторінку

Подбай про себе

Подбай про себе

До Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози 20 жовтня на базі навчально-наукової лабораторії «Центр соціально-психологічної адаптації особистості» Донецького національного університету імені Василя Стуса та на основі підписаних договорів про співпрацю між Комунальним некомерційним підприємством «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради», Донецьким національним університетом імені Василя Стуса, ВГООІ «Разом проти раку», ГО «Воскресіння» було проведено захід «Подбай про себе» для жінок із онкодіагнозом, які перебувають у стані стійкої ремісії.

Особливо вразливу категорію учасників становили представниці ВПО з онкодіагнозом, які пережили окупацію із Херсонської та Миколаївської областей.

Захід було проведено під символом «Рожева Стрічка» – поширення інформації про рак молочної залози шляхом:

  • попередження – запобігання появи раку грудей через поширення інформації і наукових досліджень у сфері;
  • виявлення – зменшення ризику виникнення хвороби завдяки самодіагностиці;
  • лікування – поширення інформації про різноманітні методи лікування;
  • реабілітації – надання підтримки і допомоги під час реабілітації.

За показником захворюваності на 100 000 жіночого населення рак грудей зберігає сталу тенденцію до щорічного зростання. Найвищу захворюваність жінок зареєстровано у віковій групі 65–69 років, саме ця вікова група була на заході найчисельнішою.

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо того, як часто Вам потрібні профілактичні огляди. Це залежить від Вашого віку та факторів ризику, які можуть вплинути на розвиток раку.

Кафедра психології ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас