Виберіть сторінку

Форум успішних

Форум успішних
Вперше в Україні, зокрема у Вінниці, на базі Донецького національного університету імені Василя Стуса стартував «Форум успішних». Це новий формат нетворкінгу та неформальної освіти, що зібрав разом найкращих одинадцятикласників зі всієї Вінницької області, призерів конкурсів і олімпіад із права, та успішних людей Вінниччини: суспільних, громадських та політичних діячів.

Відкрив Форум ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк. Він наголосив: «Сьогодні Донецький національний університет імені Василя Стуса спільно з Асоціацією студентів і випускників нашого Університету реалізує проєкт «Форум успішних», який відбувається у співпраці з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  Вінницької обласної державної адміністрації. Форум успішних – це інтерактивна можливість для спілкування одинадцятикласників – переможців різних регіональних конкурсів і олімпіад з права, з відомими людьми Вінниччини». Роман Федорович побажав учасникам Форуму міцного здоров’я, творчої наснаги й успіху!

Гостями Форуму стали: Людмила Станіславенко – депутат Вінницької обласної ради, політик, громадський діяч, засновниця та президент Благодійного фонду Людмили Станіславенко, Голова Вищої ради Клубу успішних жінок, директор Громадської організації «Рада Вінниччини», Віктор Бронюк – музикант, лідер гурту ТіК, Почесний громадянин Вінниці, Роман Корченюк –засновник, керуючий партнер Юридичної фірми «Адвокатська контора «Вежа», Ганна Гайду – Голова Вінницького міського суду та Тетяна Сапальова – суддя-спікер Сьомого апеляційного адміністративного суду. Вони розповіли одинадцятикласникам історії власного успіху, акцентуючи увагу на досвіді подолання невдач і поразок, що трапляються на шляху до професійного зростання.

Першою мала честь поділитися своєю історією Людмила Станіславенко:  «Більше 20 років я займаюся громадською діяльністю, понад 15 – політичною діяльністю. Я – голова Вищої ради Клубу успішних жінок України. У цьому році ми відкрили 9 представництв нашого клубу в Таджикистані, Узбекистані, Арменії, Маямі, Греції та Болгарії. Разом з командою однодумців ми реалізували багато соціальних проєктів, що змінили життя людей. Найголовніше – це довіра людей, яку маю сьогодні. Секрет моїх успіхів і досягнень – постійне навчання. Наразі я є аспіранткою одного з найкращих університетів України – ДонНУ імені Василя Стуса. Впевнена, що не тільки ЗВО, курси, тренінги надають людині можливість професійно зростати. Мій меседж – навчатися в кожної людини, яка є в моєму житті, незалежно від статусу, віку, статі, посади. Сьогодні я можу з гордістю сказати, що я досягла успіхів тільки завдяки тому, що вмію вчитися. Я відслідковую свої емоції, роблю висновки, звертаю увагу на конструктивну критику та трансформації, що відбуваються у моїй душі та серці. Кожна подія в моєму житті – це сходинка до нових можливостей». Гостя переконана, що невдачі мотивують підкорювати нові вершини: «У моєму житті було багато виборів, більше 6 політичних кампаній. У 2012 році, коли я балатувалася вчергове, не пройшла в обласну раду. Я була перша у списку і однозначно мала туди зайти, але не пройшла. У мені був Вінницький район, я доклала дуже багато зусиль: спілкувалася з мешканцями, заходила в кожен двір. Хоч ми і набрали 3%, але не пройшли. Було дуже боляче і сумно. Згодом я зрозуміла, для чого все було потрібно. У мене з’явилося багато сил, потенціалу, який я використала в абсолютно новому напрямку: з тих пір я реалізувала більше 300 соціальних проєктів. Вони рятують життя, змінюють суспільну свідомість, зберігають наші традиції, допомагають розвиватися спорту, молодіжним організаціям. Якби я зайшла у депутатський корпус, точно не змогла би зробити ту громадську організацію, благодійний фонд, який має сьогодні одну з найвищих довір у нашому місті і області. Впевнена, якщо хоча б одне життя змінюється через той чи інший соціальний проєкт – цей тиждень, місяць, рік, пройшов недаремно».

Своїми міркування з учасниками Форуму про успіх та невдачі поділився Роман Корченюк: «У кожного історія успіху різна. Історію невдач дуже рідко розповідають. Невдачі – частина нашого буття і зростання. Ми не маємо сприймати невдачі як щось таке, що заважає нам працювати, досягати успіху. Невдача – це є те, що формує у нас можливості, сили, мотивує до кращих результатів. Тільки загартовані люди досягають стабільного професійного успіху. У юридичній практиці успіх і невдачі змінюють один одного, але будь-яку ситуацію, яка сталася з людиною, вважати однозначно успіхом чи невдачею не можна. Виграний суд – це не перемога в кінцевому варіанті для клієнта. Тому потрібно бачити, розвивати стратегію, мати певний досвід, що складається з невдач». Розповівши свою історію успіху, Роман Корченюк закликав учнів ніколи не опускати руки, а навпаки – мобілізуватися і рухатися далі. Також спікер виокремив свою формулу успіху: «Для того, щоб бути ефективними, ми маємо викладатися на 100% і ще зверху 20%, для того, аби ми могли рухатися вперед і ставати кращими. Кожна невдача – це можливість вдосконалити себе і стати більш конкурентоспроможними на рівні бізнесу, конкуренції між особистостями і досягнення певних результатів».

Наступний гість Віктор Бронюк, гортаючи сторінки своєї історії, акцентував увагу аудиторії на важливості реалізації мрії як драйвера успіху: «Будь-який шлях розпочинається з маленького кроку. Без Вашої наполегливої праці, 100 % віддання професії не буде результатів. Здобувши професію юриста, ви не обов’язково повинні працювати у системі права, юриспруденції. Я хотів стати музикантом, працюючи чиновником у Вінницькій міській раді, та пішов назустріч до своєї мрії. З кожної життєвої ситуації потрібно робити висновки, детально аналізувати ситуацію. Невдача формує характер. Якщо буде віра в те, що ти робиш, ти знайдеш біля себе людей, котрі направлять тебе в потрібному напрямку, ти сформуєш ту команду, яка допоможе подолати тернистий шлях до реалізації твоєї мети».

Ганна Гайду, спілкуючись з одинадцятикласниками, на прикладі свого життєвого шляху, дала слухачам уявлення про успіх та методи його досягнення: «Успішність – це велика праця, наполегливість та бажання досягти поставленої мети, вдосконалення і постійна робота над собою. Життєвий успіх – це робота рук самої людини. Найголовніше – завжди діяти, бути послідовним та наполегливим, визначати найважливіші задачі і вирішувати їх, постійно розвиватися, вчитися новому, вдосконалювати те, що ви вмієте, і найважливіше – знайти своє призначення у житті, свою місію. Досягати успіху – це не спіймати удачу за хвіст, це цілеспрямована невтомна праця над собою кожен день, годину, мить. Не менш важливим фактором є віра у свої сили». Гостя побажала учням віри і наполегливості на шляху до омріяного майбутнього.

Серед успішних вінничан – суддя-спікер Сьомого апеляційного адміністративного суду Тетяна Сапальова. Секрет її успіху – правильний професійний вибір та реалізація мрії. Пані Тетяна зазначила: «Головне – мріяти, мати уявлення про світ, життя, бачити своє місце і знайти дорогу, якою Ви підете. Світ влаштований таким чином, що невід’ємною частиною особистості є її професійний вибір. Від нього залежить Ваш добробут,  задоволення як базових потреб, так і потреби у самореалізації. Професія юриста – це та професія, яка дає задоволення від визнання своїх професійних можливостей, здобутків, таланту. Це одна з професій, яка допоможе вам у самореалізації».

Учасники Форуму, спілкуючись з відомими людьми Вінниччини, ставили актуальні питання, отримували відверті відповіді та вчилися формувати власну траєкторію успіху.

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас