Виберіть сторінку

Школа юного дослідника: властивості природних сполук

Школа юного дослідника: властивості природних сполук

На Факультеті хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса відбулося чергове заняття у Школі юного дослідника.

На третьому уроці наші здобувачі вивчали властивості природних сполук: білків, вуглеводів і жирів. Визначали якісний склад яєчного білка, желатину, сироваткового альбуміну крові; досліджували процеси кислотного і ферментативного гідролізу крохмалю (для цього трохи плювали в пробірку), а із кокосового масла і смальцю одержували справжнє мило!

Під час заняття учасники Школи самі зважували речовини, готували розчини, робили відбір проб і об’єктів для аналізу, необхідні якісні реакції.

Справжнім сюрпризом стало знайомство з приладами для проведення фізичних експериментів – трансформатором Тесла і «літаючою» тарілкою.

Наприкінці кожен здобувач отримав маленький подарунок у вигляді крафтового мила, зробленого своїми власними руками.

Сподіваємося, що набутий досвід стане в нагоді усім учасникам Школи, а позитивний настрій від навчання і захоплення природничими науками тільки зростатиме!

Щиро дякуємо Олександру Шедрику, Юлії Лесишиній, Олександру Цяпало, Ользі Зосенко, Олені Гончарук, Роману Пушкіну, Тетяні Гордєєвій, Ірині Гордєєвій, Наталії Тсабак, Наталі Леоновій, Олександрі Машталер та всім причетним за допомогу в організації уроку!

Стежте за анонсами про наступне заняття! Далі буде!

Факультет хімії, біології і біотехнологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас