Виберіть сторінку

Засідання Вченої ради Університету: дбаємо про якість освіти, відзначаємо найкращих, наближаємо Перемогу України

Засідання Вченої ради Університету: дбаємо про якість освіти, відзначаємо найкращих, наближаємо Перемогу України

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання Вченої ради.

Відкрив засідання голова Вченої ради Анатолій Загнітко. Анатолій Панасович  привітав квітневих іменників-членів Вченої ради та колектив юридичного факультету з 40-річним Ювілеєм. Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк виконав почесну місію та вручив Почесну грамоту Вінницької обласної державної адміністрації декану факультету хімії, біології і біотехнологій Олександру Шендрику, свідоцтва щодо сертифікації електронних навчальних курсів Вікторії Оверчук, Ларисі Гевлич, Владиславу Болгову.

Перший проректор Стусівського університету Тетяна Нагорняк доповіла про результати рейтингування діяльності науково-педагогічних працівників, кафедр, факультетів ДонНУ імені Василя Стуса у 2022 році. Тетяна Леонтіївна  окреслила нормативну базу та процес внутрішнього рейтингування, статистику участі викладачів у рейтингуванні, умовні групи викладачів за результатами рейтингування, напрями діяльності викладачів, відповідність якісного складу кафедр оптимальній моделі, подякувала НПП, які 7 років поспіль входять до групи high, кафедрам, які найвідповідальніше підійшли до заповнення анкет, презентувала розподіл викладачів у ТОП-25 за науковим ступенем та вченим званням. Тетяна Нагорняк урочисто оголосила переможців рейтингування: кращим факультетом став Економічний факультет ДонНУ імені Василя Стуса, найкращою кафедрою – Кафедра підприємництва, корпоративної та просторової економіки. Тетяна Леонтіївна також привітала ТОП-25 рейтингу викладачів, із яким можна ознайомитися на сайті Університету за покликанням: https://www.donnu.edu.ua/uk/otsinyuvannya-naukovo-pedagogichnih-i-pedagogichnih-kadriv/?fbclid=IwAR2ccFVVA_t4b_jcDwkTHMLs347_1AsyKuyKryyrVwbGdFCyxkvG2L9IIK4#1682675746815-e622fa87-eb96

На завершення своєї доповіді перший проректор подякувала колективу Університету за 7 років довіри і всебічної підтримки та окреслила спільно створені продукти, які стануть основою для подальшої освітньої діяльності Університету, зокрема унікальну внутрішню систему якості вищої освіти, дієву Раду з якості вищої освіти, сертифікацію електронних навчальних курсів, локальну базу документів, зміну експертного середовища регіону, Брендбук  тощо.

Члени Вченої ради шляхом таємного голосування підтримали кандидатів на присвоєння вчених звань:

– доктора політичних наук Мацишину Ірину Віталіївну щодо присвоєння їй вченого звання професора по кафедрі політології та державного управління;

– кандидата філологічних наук Юрковську Майю Миколаївну щодо присвоєння їй вченого звання доцента по кафедрі англійської філології.

Під час засідання Вченої ради обрано на вакантні посади завідувачів кафедр:

  • Вікторію Оверчук – завідувача кафедри психології факультету філології, психології та іноземних мов;
  • Олену Білецьку – завідувача кафедри романо-германської філології та зарубіжної літератури факультету філології, психології та іноземних мов;
  • Юлію Павлюченко – завідувача кафедри господарського та адміністративного права юридичного факультету;
  • Олександра Трегубова – завідувача кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки економічного факультету.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Світлана Книш розповіла про Правила прийому до Донецького національного університету імені Василя Стуса у 2023 році та запропонувала їх затвердити.

Директор Навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська проінформувала щодо утворення разової спеціалізованої вченої ради для проведення захисту дисертації Елли Сергіївни Дуванової «Паравольфрамат-аніони в складі іонних пар з Mn2+, Co2+ та Cu2+ в розчині з низькою кислотністю та в складі солей» з метою присудження наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 102 «Хімія» (науковий керівник – Розанцев Георгій Михайлович, доктор хімічних наук, професор).

Члени Вченої ради ухвалили:

– зарахували інформальну освіту як підвищення кваліфікації доценту кафедри господарського та адміністративного права Анжеліці Євгеніївні Краковській;

– рекомендували до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із соціолінгвістики роботи здобувачки 1 курсу СО «Магістр» ОПП «Прикладна лінгвістика» Жигай Анастасії «Лінгвопсихологічний портрет учнів через сприйняття війни на Сході України (2014-2021)» та здобувачок 4 курсу СО «Бакалавр» ОПП «Прикладна лінгвістика» Іванни Непийводи та Ольги Пиндик «Концепт «війна» у мовній картині світу українських, польських та іспанських студентів: соціолінгвістичний експеримент»;

– затвердили Правила прийому до Донецького національного університету імені Василя Стуса у 2023 році;

-утворили разову спеціалізовану вчену раду для проведення захисту дисертації Елли Дуванової;

-рекомендували до друку:

1) Фахове наукове видання категорії Б «Лінгвістичні студії / Linguistic Studies». Випуск 45. 2023;

2) Фахове наукове видання категорії Б «Економіка і організація управління». Випуск 1 (49). 2023;

3) Вісник Донецького національного університету імені Василя Стуса. Серія: Психологічні науки. Випуск 1(2). 2023;

4) Матеріали Міжнародної науково-теоретичної конференції «Граматичні читання – XІІ» (11-12 травня 2023 року) / науковий редактор А. П. Загнітко (Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2023. – 192 с).

Роман Гринюк розповів про звернення переміщених ЗВО до міністра освіти і науки України Оксена Лісового, зміни в органах управлінської компетенції Університету, наголосив на лідерських позиціях Стусівського університету (25 місце у рейтингу університетів за показниками Scopus 2023 року) та побажав успіху рідній Alma Mater.

Голова Вченої ради Анатолій Загнітко окреслив виклики Університету та майбутні зміни у складі Вченої ради та переформатування її роботи.

Анатолій Панасович подякував усім членам Вченої ради за плідну роботу та побажав успіхів Стусівському університету!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас