Виберіть сторінку

Стусівці долучилися до фіналу студентського конкурсу інноваційних та креативних ідей «FuturEU»

Стусівці долучилися до фіналу студентського конкурсу інноваційних та креативних ідей «FuturEU»

Стусівці долучилися до фіналу студентського конкурсу інноваційних та креативних ідей #FuturEU Альянсу європейських університетів #CIVICA в Hertie School (Берлін, Німеччина).

Цей візит і взагалі інтеграцію українських університетів у родину європейських університетів реалізовано Варшавською школою економіки SGH у межах проєкту #CIVICA4Ukraine за унікальною програмою «Солідарні з Україною – Європейські університети» NAWA.

Координаторками проєкту від Варшавської школи економіки є Уповноважена ректора з питань співпраці з ЗВО України пані Ірина Дегтярьова і директор міжнародного центру SGH  пані Катажина Кацперчик. Співпрацю за проєктом від Стусівського університету координують директор Навчально- наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська  і заступниця директора – Світлана Жильцова.

Цього року організатори конкурсу FuturEU надали статус спостерігача команді студентів українських університетів – учасників проєкту «CIVICA For Ukraine»: Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київській школі економіки, Українського католицького університету, Донецького національного університету імені Василя Cтуса.

Представники Стусівського університету мали можливість брати участь в усіх онлайн-вебінарах, що були організовані в рамках конкурсу FuturEU. Ця команда представлена здобувачами економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса – Дар’я Прилипченко, юридичного факультету – Катерина Парійчук, Дар’я Драч, факультету хімії, біології і біотехнологій – Андрій Рисіч. Дар’я Прилипченко разом із Ольгою Безп’ятко змогли взяти участь у поїздці до Берліну, де до них приєдналася здобувачка факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса Марія Маєвська, яка наразі перебуває на навчанні у Варшавському університеті.

Інформація про ініціативу FuturEU доступна за покликанням: https://www.futureu-initiative.org/

Члени української команди присвятили свою презентацію впливу війни на довкілля, військовому злочину екоциду та показали, наскільки важливо пам’ятати про це, дискутуючи про зміни клімату, сталий розвиток і зелене відновлення.

Враженнями від заходу діляться учасниці, здобувачки 3 курсу спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля», освітньої програми «Підприємництво. Інтернет-трейдинг. Туристичний бізнес» Ольга Безпʼятко (за сумісництвом заступниця голова Студентської ради економічного факультету) і Дарʼя Прилипченко:

«Не вистачає слів, щоб описати те, наскільки сильно нам сподобався цей захід.

По-перше, нас дуже тепло зустріли у Варшаві. Нас проконсультували щодо всіх питань та провели екскурсію Варшавською школою Економіки (SGH). Розповіли про історію та нинішнє життя закладу.

По-друге, не менш тепло нас прийняли у Берліні, завдяки Hertie School. Організатори надали всі умови для того, щоб учасники були у комфорті й отримали максимум від цього заходу.

У перший день у нас була екскурсія  Берліном, потім — networking dinner, де ми ближче познайомились один з одним.

На другий день відбулася фінальна презентація всіх проєктів, де кілька команд із європейських університетів представляли свої ідеї стосовно рішення кліматичних проблем. Все було дуже цікаво. Українська команда була в якості спостерігаючих.

На третій день нам провели ще одну екскурсію, й на цьому ця маленька подорож офіційно закінчилася.

Ми отримали безліч незабутніх вражень, різноманітні спогади, та навіть трохи знайомств). Завдяки CIVICA, SGH, Hertie School та NAVA ми по-іншому подивились на подібні університетські заходи».

Дякуємо організаторам і координаторам за запрошення, теплий прийом і супровід наших здобувачів та окремо Юлія Овчинникова – за спеціальний воркшоп по екоциду та актуалізацію цієї теми для студентів CIVICA!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас