Виберіть сторінку

Представники університету серед авторів європейського журналу

Представники університету серед авторів європейського журналу

На початку червня вийшов черговий номер авторитетного європейського журналу «EUROPEAN JOURNAL OF TRANSFORMATION STUDIES». За ініціативи редакційної ради цей номер фахового журналу є тематичним, має назву «Україна 2014 — випробування національного духу» («Ukraine 2014 — a test of national spirit»), і його цілком присвячено ситуації в Україні кінця 2013 — початку 2014 року.

Єдиним членом редакційної ради від України є професор Донецького національного університету, доктор політичних наук Тетяна Нагорняк. Тож цілком слушним є той факт, що саме її було запрошено стати редактором спеціального випуску. Стаття Тетяни Леонтіївни «Україна — 2014. Чому постав Майдан?» відкриває журнал, у якому європейському читачеві запропоновано політичну, соціокультурну та медіакомунікативну аналітику подій Євромайдану в авторстві провідних представників української та європейської університетської науки.

Міждисциплінарний погляд на причини, ознаки, характеристики та чинники української соціально-політичної ситуації в журналі презентують професори Київського, Харківського, Чернівецького, Миколаївського національних університетів України, а також відомі вчені Великобританії (Лондон), Польщі (Гданськ та Варшава), Словакії (Трнава) та Грузії (Тбілісі).

Особливу гордість викликає той факт, що серед авторів «EUROPEAN JOURNAL» є і викладачі Донецького національного університету — представники кафедри політології Тетяна Нагорняк і Валентин Кокорський та доцент кафедри журналістики Олена Тараненко. Статтю Ольги та Валентина Кокорських присвячено легітимізації влади та формуванню суспільної довіри в трансформаційних соціумах. Стаття Олени Тараненко аналізує процес міфологізації метафори відчинених дверей до Європи в сучасному політичному та медійному європейському дискурсі.

Спеціальний випуск наукового журналу, присвячений Україні, вже викликав резонанс серед дослідників та громадськості. На середину літа 2014 року заплановано його презентацію в Європарламенті. Представляти науковий збірник «Ukraine 2014 — a test of national spirit» буде польський політик Лех Валенса, який є знаковою постаттю для всіх, хто сповідує демократичні європейські цінності.

Редакція «Університетських вістей» щиро вітає наших колег Тетяну Нагорняк, Валентина Кокорського та Олену Тараненко з високим рівнем наукових досягнень та професійним успіхом!

Архіви

Приєднуйтеся до нас