Виберіть сторінку

Екологічний клуб «День Х»

Екологічний клуб «День Х»

Студенти та викладачі біологічного факультету відвідали перше в цьому навчальному році засідання екологічного клубу «День Х», яке вже традиційно відбулося на базі бібліотеки імені Тімірязєва. Зустріч була приурочена до двох свят — Дня працівників лісу та Всеукраїнського Дня бібліотек.

На початку засідання співробітники бібліотеки імені Тімірязєва провели екскурсію для студентів-першокурсників та оформили для них читацькі квитки, які дають доступ до книжкового фонду бібліотеки.

Запрошеним фахівцем став начальник відділу лісового господарства управління лісового і мисливського господарства Вінницької ОДА Ігор Васильович Мельник, який представив доповідь про стан лісів та пріоритетні напрямки діяльності лісогосподарських підприємств Вінниччини. Він розповів про структуру галузевих підприємств та особливості їх роботи — від етапу лісонасадження до етапу лісозаготівлі.

Ігор Васильович також нагадав про необхідність постійного відновлення та розширення лісового фонду Вінницької області, адже регіон має один з найбільших показників розораності земель у Європі і потребує підвищення лісистості до 15% від загальної території. Він підкреслив важливість інформаційної роботи з населенням, спрямованої на формування бережного та відповідального відношення пересічних громадян до лісів.

Студенти біологічного факультету не залишилися байдужими до тематики засідання і разом з головою обласної екологічної асоціації «Зелений світ Поділля» Яворською Оленою Григорівною прийняли жваву участь у дискусії щодо методів збереження природних ресурсів та перспектив розвитку лісогосподарських підприємств Вінниччини.

Викладачі та студенти біологічного факультету очікують на нові засідання екологічного клубу та щиро дякують співробітникам бібліотеки Тімірязєва за гостинність та дружню, творчу атмосферу зустрічі.

Архіви

Приєднуйтеся до нас