Виберіть сторінку

Норвезька зима

Норвезька зима

Зимове затишшя перед новим учбовим семестром кожен проводить як вміє. Співробітники факультету математики та інформаційних технологій використали цей час для поглиблення наукових контактів з українськими та закордонними колегами.

22-26 січня в Осло проходила Норвезько-українська Зимова школа 2018 року зі стохастичного аналізу, теорії ймовірностей та суміжних тем.

Вінницька делегація складалась із декана факультету математики та інформаційних технологій Баєва Артема Вікторовича та асистента кафедри прикладної механіки і комп’ютерних технологій Петранової Марини Юріївни за матеріалами власних досліджень разом із своїм науковим керівником професором Козаченко Ю.В.

Донецький національний університет імені Василя Стуса, будучи членом Норвезько-української співдружності у галузі математичної освіти , виступив співорганізатором Зимової школи 2018 року спільно з європейськими колегами.

Основною метою Норвезько-української співдружності є створення умов довгострокової співпраці між Університетом Осло та університетами України: КПІ ім. І. Сікорського, Ужгородського національного університету Донецького національного Університету ім. В. Стуса у галузі «чистої» та прикладної математики.

Зазначена Зимова Школа є одним з багатьох кроків на цьому шляху.

Про рівень заходу краще за все говорить авторитет її головних спікерів. Відкривалась Школи майже трьохгодинною доповіддю видатного сучасного науковця, спеціаліста з математичної статистики професора Бернта Оксендаля. Авторитет науковця у царині стохастичних диференціальних рівнянь є незаперечним. Варто лише загадати, що за наукометричними показниками бази Scopus професор Оксендаль має недосяжний для українських математиків індекс Хірша h = 22.

Професор Б. Оксендаль одразу задав високий рівень наукової дискусії і подальші виступи проходили конструктивно та жваво.

Від факультету математики та інформаційних технологій Донецького національного університету імені Василя Стуса з доповідями виступив провідній спеціаліст факультету з питань теорії ймовірностей та математичної статистики Баєв Артем Вікторович. Зокрема він розвинув тему ймовірнісних методів у машинному навчанні, тематиці, що активно розвивається на факультеті у співтоваристві з чеською компанією Peoly.

З матеріалами конференції та тезами доповідей можна ознайомитись за посиланням.

Наукові контакти із дослідниками з Києва, Ужгорода та європейськими колегами обов’язково будуть поглиблюватись, чому є доказом їх згода на участь у IX Міжнародній науково-практичній конференції “Сучасні проблеми прикладної статистики, промислової, актуарної та фінансової математики“, що відбудеться у Донецькому національному університеті наприкінці травня.

Архіви

Приєднуйтеся до нас