Виберіть сторінку

Засідання ректорату ДонНУ імені Василя Стуса

13 лютого 2018 року відбулася нарада з в.о. ректора ДонНУ імені Василя Стуса Романом Федоровичем Гринюком.

Про стан охорони здоров’я в структурних підрозділах Університету доповів головний інспектор відділу охорони праці Василь Решетник та провідний фахівець з питань цивільного захисту Микола  Домненко. Колеги звернули увагу на позитивні відгуки викладачів, співробітників і студентів щодо роботи в Університеті медичних пунктів. Також проінформували, що робота відділу охорони праці спрямована, в даному випадку, на попредження загроз, епідемій та нещасних випадків в Університеті. В.о. ректора Університету Роман Гринюк зауважив, що разом з НПСП ДонНУ імені Василя Стуса планується часткове відновлення оздоровчої бази “Наука” (с. Мелекіне, Донецька область), аби вже цього літа бажаючі студенти, викладачі і співробітники змогли оздоровитися та відпочити на узбережжі Азовського моря. Також Роман Федорович анонсував зустріч колективу з представником Департаменту охорони здоров’я для практичного роз’яснення норм законодавства в медичній сфері для ВПО, зокрема, щодо сімейних лікарів, вибору лікарні тощо.

Про роботу відділу сприяння працевлаштуванню студентів і випускників прозвітував начальник відділу Андрій Марчишин. Доповідач акцентував увагу присутніх на значних здобутках відділу у питанні організації поселення студентів у гуртожитки. Зокрема, минулого року було створено мапу міста з позначенням всіх гуртожитків, де Університет отримав місця для розселення студентів, а також QR-кодом, що сканується за допомогою смартфону і формує маршрут до обраного гуртожитку. Також у Відділі була проведена реєстрація студентів, що претендують на місця в гуртожитках. Присутні на засідання декан Факультету іноземних мов Мар’яна Оленяк та заступник декана Історичного факультету Ірина Лебідь висловили прохання організувати пункт Відділу в тому ж самому приміщенні, де відбувається прийом оригіналів документів від абітурієнтів, аби майбутні студенти не блукали кабінетами Головного корпусу, а оперативно вирішували всі свої завдання. Щодо сприяння працевлаштуванню випускників Андрій Анатолійович зазначив, що за допомогою анкетування планується розпочати роботу зі стоврення бази випускників Університету, а також звернув увагу на вакансії, що публікуються в розділі Відділу на Офіційному сайті Університету.

Проректор з науково-педагогічнох роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк, натомість, зауважила, що Асоціація випускнків ДонНУ імені Василя Стуса – вкрай необхідна для Університету площадка не тільки для підтримки контактів з випускниками різних років, але й для налагодження співпраці з ними, як з потенційними роботодавцями для нинішніх і майбутніх випускників Стусівського університету. Ректор Роман Гринюк підсумував, що питання створення центру кар’єри назріло, і найближчим часом буде оголошено конкурс на заміщення посад в цій новій структурі, що побудує безперервну практичну підготовку студентів: практика-стажування-працевлаштування.

Завідувач навчального відділу Оксана Євтухова доповіла про підсумки зимової сесії студентів та виконання навчального навантаження викладачами кафедр за 1 семестр 2017 – 2018 н.р., а також торкнулася питання навантаження ПВС на 2-й семестр 2017 –2018 н.р.

“Основним напрямом діяльності університету є забезпечення високого рівня освітнього процесу, запровадження внутрішньої системи забезпечення якості, одним з ланцюгів якої є вимірювання рівня здобутих студентами компетентностей”, – зазначила Оксана Володимирівна.  Зимову екзаменаційну сесію складало 3366 студентів, серед яких 2935 бакалаврів та 431 магістр. За умовами акредитації абсолютна успішність повинна бути не менша 90%, якість знань – 50%. У порівнянні з минулим навчальним роком ці показники зменшились для студентів, які навчаються за кошти державного бюджету не значно, але суттєво для студентів, які навчаються за кошти фізичних або юридичних осіб. У зв’язку з цим, ректоратом ухвалено рішення спрямувати роботу факультетів та кафедр на розробку певних заходів щодо підвищення показників успішності та якості.

Щодо виконання навчального навантаження, доповідач зазначила, що впродовж січня 2018 року навчальним відділом було перевірено індивідуальні плани роботи викладачів та проаналізовано звіти про виконання навчального навантаження кафедр за І семестр. У цілому всі кафедри університету виконали заплановане навчальне навантаження. В той же час виявлено деякі проблеми щодо розподілу між викладачами кафедр навчального навантаження та його обліку та запропоновано заходи з усунення цих недоліків наступного навчального року.

Насамкінець члени засідання обговорили низку питань стосовно переводу студентів пільгових категорій на бюджетні місця, ліквідацію фінансової заборгованості, організацію та проведення Дня відкритих дверей, що відбудеться 24 лютого 2018 року.

Докладніше з ухвалами ректорату можна ознайомитися на офіційному сайті ДонНУ імені Василя Стуса у розділі “Ректорат”.

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас