Виберіть сторінку

Засідання Вченої ради Університету

Засідання Вченої ради Університету

23 лютого в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання Вченої ради Університету.

Щодо першого питання порядку денного – «Аналіз кадрового потенціалу і перспективи його розвитку. Функціональна стратегія ресурсного забезпечення (кадрова) ДонНУ імені Василя Стуса» – доповіла Голова Комісії з підготовки питання, доктор економічних наук, професор Ольга Дороніна. Ольга Анатоліївна презентувала присутнім членам засідання результати роботи Комісії, проаналізувала кадровий потенціал ДонНУ імені Василя Стуса, окреслила перспективи його розвитку, а також запропонувала функціональну стратегію ресурсного забезпечення.

Комісія запропонувала практичні кроки для створення умов для розвитку і навчання персоналу, збільшення питомої ваги науковий співробітників Університету. Окрім того, Ольга Анатоліївна представила членам Вченої ради пропозиції Комісії, напрацьовані у співпраці зі структурними підрозділами Університету, що планованих заходів внутрішньокорпоративного навчання. В.о. ректора ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк подякував членам Комісії з підготовки питання та проректору з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяні Нагорняк за організацію роботи групи і якісну підготовку Функціональної стратегії. А також наголосив, що важливим тепер є чітке виконання цієї стратегії всіма членами колективу Університету.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Андрій Онищенко доповів про стан, підсумки та перспективні завдання адміністративно-господарської діяльності ДонНУ імені Василя Стуса. Звітуючи щодо матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу в Університеті, Андрій Миколайович звернув увагу на кілька проблемних питань та запропонував кроки щодо їхнього вирішення, зокрема, щодо звернення до Департаменту комунальних ресурсів Вінницької міської ради за погодженням початку проектування відновлення покрівлі Головного корпусу. Також йшлося про подальшу взаємодію з Управлінням спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області та Управлінням культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації з метою виконання протягом 2018 року відновлювально-реставраційних робіт фасаду, даху та внутрішніх комунікацій навчального корпусу по вул. Грушевського, 2. Крім того, було рішенням Вченої ради було узгоджено питання про створення робочої групи для розробки Функціональної стратегії ресурсного забезпечення (матеріально-технічного) Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Роман Федорович Гринюк, у свою чергу, звернув увагу колег, що задля обладнання нових лабораторій та технічного оснащення наявних слід займатися проектно-грантовою діяльністю.

Крім того, Вчена рада рекомендувала наших молодих вчених – кандидатів на отримання стипендії Кабінету Міністрів України, затвердила до друку низку видань, а також ухвалила виділення коштів на потреби Студентської ради Стусівського університету.

Архіви

Приєднуйтеся до нас