Виберіть сторінку

Виробнича практика студентів Стусівського університету: перші кроки на ринку праці

Виробнича практика студентів Стусівського університету: перші кроки на ринку праці

Щороку студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса проходять літню виробничу практику на базі провідних підприємств, установ та організацій Вінницької області. Вони удосконалюють свої вміння і навички та вчаться застосовувати теоретичні знання на практиці.

Студенти-практиканти поділилися своїми враженнями від проходження літньої практики з редакцією газети «Університетські вісті».

Я проходила літню практику на базі ПрАТ «Вінницький ОЖК». Напевно, кожного студента-хіміка цікавить, як застосовувати свої теоретичні знання та навички на сучасному підприємстві.

 Мене здивувало те, що кваліфіковані фахівці проводять одне дослідження за допомогою різних методів. А ще мене вразив «живий процес» на виробництві: робота приладів та установок, реальні дані, які можна порівняти зі стандартами. Переконана, не кожного дня можна набути такого досвіду, тому для мене цінною була кожна година, проведена на підприємстві.

Я отримала реальний досвід роботи, познайомилася з хіміками-технологами, які з радістю поділилися своїми знаннями та професійними секретами. Я по-новому відкрила хімію для себе, переконалася в її багатогранності і важливості на промислових підприємствах

Інна Вікулова

студентка 3 курсу, групи ХМ-3Б, спеціальності «Хімія» Навчально-наукового інституту хімії

У цьому році я проходила навчальну практику в рідних стінах Стусівського університету. Мені потрібно було створити математичну модель та алгоритм роботи сайту, а також розробити сайт відповідно до створеного макету. Отож, тепер можу похвалитися: я вмію більш розгорнуто писати програми

Тетяна Кирилащук

студентка 3 курсу, групи ПМ-Б15-1, спеціальності «Прикладна математика» факультету математики та інформаційних технологій

Я проходила практику в Господарському суді Вінницької області. Ознайомилася з роботою судді, помічника судді, секретаря судового засідання, побачила як ведеться канцелярія, реєструються, описуються та прошиваються справи. Отримала глибокі знання щодо виконання обов’язків судового розпорядника, а найголовніше – навчилася складати судові рішення та ухвали.

Переконана, я отримала безцінний досвід, в черговий раз переконалася, що обрала саме ту професію, яка мені імпонує. Впевнена, після закінчення університету буду працювати за фахом

Анна Шушкова

студентка 3 курсу, групи Б, спеціальності «Правознавство» юридичного факультету

Мені дуже сподобалася музейна практика в Нацiональному художньому музеї України (м. Київ), Вінницькому обласному художньому музеї та Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. Мені запам’яталися музейні колекції, тематичні екскурсії.

Я дізналася багато новинок про структуру і культурно-просвітницьку роботу музеїв, досконало вивчила музейну мережу Вінницької області.

Пригадую, як у Вінницькому обласному художньому музеї під час репетиції звітної екскурсії нам довелося декілька разів її переривати через замовлені відвідувачами екскурсії. Приємно, що люди цікавляться художнім мистецтвом

Ольга Олександренко

студентка 1 курсу, спеціальності «Культурологія» філологічного факультету

Я проходила соціологічну практику. Наша група проводила опитування щодо політичних вподобань жителів м. Вінниці. Під час проходження практики я навчилася проводити опитування з вибіркою в 50 осіб.

До речі, мене особисто здивувало те, що, відповідаючи на запитання «За яку партію ви б проголосували на виборах?», респонденти часто обирали партію «Слуга Народу», а як свого фаворита на президентських виборах – Володимира Зеленського. Спілкуючись із людьми, я стала більш відкритою, набула нових  навичок інтерв’ювання респондентів. Загалом літня практика мені дуже сподобалася!

Валерія Полторак

студентка 2 курсу, спеціальності «Політологія» історичного факультету

Влітку я проходив практику «Структурна статистика та статистика фінансів» у Центрі «Єдине вікно» Головного управління статистики у Вінницькій області. Мене вразила масштабність роботи, яка виконується в ньому стосовно різних сфер статистики.

Кожного дня мені доводилося виконувати різні цікаві завдання. Я мав чудову нагоду особисто поспілкуватися з відвідувачами Центру «Єдине вікно», проконсультувати їх із питань подання фінансових звітностей. Завдяки практиці в Центрі «Єдине вікно» я навчився правильно оформлювати звітну документацію, опрацьовувати фінансові результати великих та середніх підприємств для оподаткування за різними видами економічної діяльності. Вважаю, це безцінний досвід, який допоможе мені стати конкурентоздатним фахівцем

Сергій Скоробогач

студент 3 курсу, спеціальності «Бізнес-аналітика» економічного факультету

Архіви

Приєднуйтеся до нас