Виберіть сторінку

Історія успіху випускниці ДонНУ імені Василя Стуса

Історія успіху випускниці ДонНУ імені Василя Стуса
Знайомтеся! Наталя Олексіївна Смітюх (Геєчко) – бухгалтер за освітою – HR за покликанням,  працює на посаді менеджера з персоналу в австрійській промисловій компанії «Аграна Фрут Україна». Успішна випускниця Університету 2005 року і сьогодні з теплом згадує університетські роки, викладачів, заняття, тренінги, студентське життя.

Наталя навчалася за спеціальністю «Облік і аудит» та отримала освітній ступінь «Бакалавр», пізніше – «Магістр». Малою Батьківщиною Наталі є місто Бахмут (раніше – Артемівськ) Донецької області, тому з дитинства вона мріяла стати студенткою Донецького національного університету. Наталя розповідає, що вибір вишу був пов’язаний з тим, що Донецький національний університет був лідером на освітньому ринку послуг.

 

У 2005 році Наталя переїхала разом із чоловіком до м. Ямполя Вінницької області. Там Наталя працювала у військкоматі, потім перебувала в декретній відпустці. З 2008 року вони з чоловіком переїхали до Вінниці – міста, в якому родина придбала власне житло. Саме тут Наталя відчула справжнє сімейне щастя. Найбільше її вразили відкритість та доброзичливість вінничан. «Людина щаслива там, де їй комфортно», – стверджує Наталя.

З 2011 року Наталя стала працювати в «Аграна Фрут Україна» і завдяки сумлінній праці, наполегливості та саморозвитку досягла кар’єрного зростання – з 2014 року працює на посаді менеджера з персоналу. Вона  успішно реалізувала себе у сфері HR, а також застосовує в роботі знання з бухгалтерського обліку, отримані в рідній Alma Mater.

 

Наразі на ринку праці великим попитом користуються багатопрофільні спеціалісти. Наталя вважає, що таким і повинен бути сучасний фахівець. Вона переконана, що потрібно навчатися впродовж життя, перекваліфіковуватися, отримувати додаткові знання в тій чи іншій сфері. Цінні знання та навички, здобуті в Донецькому національному університеті не раз допомагали пані Наталі на шляху до професійного становлення. Не стало винятком і «Аграна Фрут Україна» – підприємство у Вінниці, за тисячі кілометрів від Донецька, яке ще в далекому 2005 році серед інших претендентів віддало перевагу випускниці Донецького національного університету. «Університет дає гарну базу для подальшої успішної професійної реалізації, проте в бурхливій течії життя знання необхідно постійно оновлювати», – зазначає Наталя. В той час, коли вона навчалася, в Україні була велика проблема з доступом до актуальної професійної літератури. Для вирішення цієї проблеми, викладачі-практики Донецького національного університету друкували свої наукові дослідження, які потім активно використовували в процесі викладання.

Навчання для Наталі було дуже цікавим та пізнавальним. Вона відвідувала тренінги, брала участь у різноманітних освітніх і громадських заходах. Університет завжди співпрацював з багатьма організаціями, підприємствами в розрізі покращення працевлаштування студентів. Виш йшов назустріч студентам, які прагнули розвитку та самовдосконалення. Зараз багато знайомих Наталі обрали Донецький національний університет імені Василя Стуса для отримання другої вищої освіти. Вона зізнається, що і сама мріє про другу вищу і постійно самовдосконалюється. Наталя вивчає англійську мову, відвідує заняття з пілатесу, любить читати психологічну літературу.

Та незважаючи на шалений ритм життя, завжди знаходить час для родини.  Активний відпочинок для Наталі – це прогулянки на природі, катання на велосипедах зі своєю сім’єю.

«Людина, яка позитивно мислить, не старіє і живе в гармонії з собою та навколишнім середовищем» – такий секрет успіху від пані Наталі.

Архіви

Приєднуйтеся до нас