Виберіть сторінку

Управління як мистецтво: чого навчають на кафедрі менеджменту та поведінкової економіки?

Управління як мистецтво: чого навчають на кафедрі менеджменту та поведінкової економіки?

Будь-яка організація чи підприємство не можуть ефективно функціонувати та досягати поставлених цілей без управлінців. Вони є всюди – на виробництві, у маркетингових чи фінансових службах, облікових, економічних, кадрових відділах. Звичайно ж, це мають бути фахівці найвищої категорії, що вміють приймати правильні рішення, розподіляти ресурси, формувати команди та зрештою вести за собою компанії у якості лідерів до найвищих досягнень і шаленого успіху. Важливе місце в цій ієрархії займають також фахівці HR-менеджменту, що керують найціннішим ресурсом компанії – її персоналом, який потрібно не тільки правильно підібрати, а й адаптовувати, розвивати, мотивувати, винагороджувати та просувати.

Щоб перетворити власні управлінські навички на мистецтво, необхідно навчатись у найкращих теоретиків і практиків, опановувати важливі професійні компетенції, приділяти увагу саморозвитку і вдосконаленню, адже менеджери та ейчари – це не просто керівники, а й натхненні та харизматичні лідери.

Саме так вважають на кафедрі менеджменту та поведінкової економіки і постійно доводять правоту своїх слів на практиці. Викладачі і студенти разом працюють над впровадженням і реалізацією практико-орієнтованих і компетентнісних підходів, організовують різноманітні заходи, тренінги, семінари та майстер-класи, запрошують до співпраці реальних представників професійної сфери (керівників та HR-менеджерів провідних підприємств і компаній Вінниччини) тощо.

Навіть щорічне святкування професійного дня HR-менеджера, що проводиться кожну третю середу вересня, не обійшлося без можливості вдосконалити свої знання, уміння і навички, а також вживу поспілкуватися з тими, хто створює правильну кадрову політику підприємств, щодня підбирає та просуває персонал, вирішує конфлікти, допомагає розвивати корпоративну культуру і цінності. На свято були запрошені директори з персоналу та HR-менеджери таких компаній як: ТОВ «ПромАвтоматика Вінниця», ТОВ-НВП «Аргон» (ГРОШ), «КредіАгріколь Банк», консалтингової компанії «Адьютор», Digital Arbitrage Agency, ТОВ «Укрсервіс». За результатами жвавих дискусій і обміну досвідом найбільш активні студенти отримали пропозиції щодо роботи та оплачуваного стажування у цих компаніях.

Краще зрозуміти особливості управлінських спеціальностей кожен бажаючий може, долучившись до участі у роботі «Міста економічних професій», яке вже традиційно стартувало цієї осені і продовжує свою мандрівку містами і селищами Вінничини. Тут можна почути про те, як важливо приймати виважені управлінські рішення, і що часто навіть управлінські помилки можуть стати частиною успіху, а також спробувати на практиці пройти складний шлях HR-менеджера у грі «Кар’єра в HRM», дізнатися з перших вуст від студентів як проходить їхнє навчання, і які знання та навички вони вже отримали.

Окрім цього, цієї зими в рамках роботи Відкритої бізнес-академії економічного факультету стартують два професійні тренінгові проекти «Школа HR-менеджера» та «Школа юного менеджера», де вже традиційно будуть на практиці розглянуті проблеми і можливості сучасної управлінської науки, дані відповіді на питання: чому IT не можуть без HR, як привести компанію до успіху через партнерство та інновації та як керувати власним життям не гірше, ніж великою міжнародною корпорацією.

Приєднуйтесь! І тоді у вас ніколи не виникатимуть питання: як підвищити заробітню плату, досягти кар’єрного зростання, кому доручити роботу, як поставити і досягти цілей чи знайти правильну мотивацію. Адже саме ви управлятимете цим. Бо менеджмент – це мистецтво!

Архіви

Приєднуйтеся до нас