Виберіть сторінку

Освітні можливості програми Еразмус+ Україна

Освітні можливості програми Еразмус+ Україна

Другий день поспіль у Стусівському університеті відбувається інформування студентів, викладачів та співробітників вишу щодо можливостей міжнародної академічної мобільності.

21 листопада за участі відділу міжнародних зв’язків університету в Коворкінгу ДонНУ імені Василя Стуса пройшов Інформаційний День програми Еразмус+ Україна.
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Орєхова окреслила головні напрямки діяльності програм Еразмус+ Україна, перспективи отримання стипендій та грантів Європейського Союзу для навчання, підвищення кваліфікації та проведення досліджень.

«Ми заохочуємо наших студентів хоча б один семестр свого навчання провести в наших закладах-партерах, отримати інтернаціональний досвід та стати сучасною конкурентоспроможною людиною, цінним фахівцем. Але, безумовно, наші студенти мають повернутися з отриманими знаннями на Батьківщину та розвивати науку, освіту, економіку нашої країни» – зазначила Тетяна Орєхова.

Зокрема, всі студенти, починаючи з 2 курсу (для бакалаврів), магістри

та аспіранти мають можливість подавати заявки на конкурси для отримання стипендій на навчання в одному з університетів Європи, з яким Стусівський університет має партнерські угоди в рамках академічної мобільності (3-12 місяців).

ДонНУ імені Василя Стуса співпрацює з університетами-партнерами за програмою Erasmus+:

  • Університет Кардіфф Метрополітан (Кардіфф, Великобританія)
  • Господарська академія Д.А. Ценова у Свіштові (Свіштов, Болгарія)
  • Познанський університет економіки і бізнесу (Познань, Польща)
  • Університет Вітовта Великого (Каунас, Литва)
  • Центрально-Європейський університет (Будапешт, Угорщина)
  • Університет Аристотеля в Салоніках (Салоніки, Греція)
  • Університет Тулуза ІІІ – Поль Сабатьє (Тулуза, Франція)

Про етапи проведення внутрішнього конкурсу в рамках Erasmus+ розповіла провідний спеціаліст відділу міжнародних зв`язків Анна Осмоловська. Вона підкреслила, що пакет необхідних документів на програму подається українською та англійською мовами і має містити CV(резюме), мотиваційний лист, міжнародні сертифікати, що підтверджують знання іноземних мов або рекомендаційний лист від викладача, довідку про академічну успішність студента.

Досвідом навчання у Європі за програмою Еразмус+ поділився студент економічного факультету Олександр Бурлака. Він став учасником програми двічі у Познанському університеті економіки та бізнесу (Польща) та Господарській академії Д.А. Ценова у Свіштові (Болгарія). Крім багажу вражень Олександр радить студентам привозити із закордонних подорожей знання та унікальний досвід: «Ви маєте вчитися, це не «халява». Звичайно, ваші оцінки за кордоном будуть визнані і зараховані університетом після повернення в Україну. Але треба розуміти, що отримавши «трійку», або не склавши іспит, ви не зможете це відпрацювати тут чи перездати, оцінка залишиться такою ж. Навчання хоч і буває складним, але при цьому безмежно цікаве та продуктивне».

Окрім бакалаврських програм Erasmus пропонує отримати вищу освіту в Європі за ступенем магістра. Про високоякісну магістерську програму Erasmus Mundus доповіла провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Олена Помазан.

Фахівець відділу міжнародних зв`язків, Вікторія Степанюк детально розповіла про програму Волонтерські проекти (European Solidarity Corps), що дозволяє займатися волонтерською діяльності закордоном та покриває кошти за дорогу, страхування та проживання.

За детальною інформацією щодо наявності відкритих конкурсів та умов участі звертайтеся у відділ міжнародних зв’язків Стусівського університету та стежте за новинами у Фейсбук та на сайті «Університетські вісті».

Архіви

Приєднуйтеся до нас