Виберіть сторінку

Навчання студентів Стусівського університету в Литві

Навчання студентів Стусівського університету в Литві

Сьогодні студенти Стусівського університету розповіли про власний досвід міжнародної академічної мобільності на прикладі навчання у Литві.

Однією з перших відкрила для себе литовську освіту студентка історичного факультету Анастасія Коберська. Дівчина стала стипендіаткою програми уряду Литви та провчилась рік в Університеті ім. М. Ромеріса. В період навчання вела активний спосіб життя, пройшла стажування в Центрі НАТО, грала в музичній групі та подорожувала.

«Литва надає чудові можливості для українських студентів отримати європейську освіту. Кожен рік уряд країни виділяє 70 магістерських стипендій для іноземних студентів, з яких 40 для українців» – зазначає Анастасія.

Студентки магістратури біологічного факультету Юлія та Євгенія поділилися власними враженнями від програми подвійних дипломів в Університеті імені Вітовта Великого. Вони були приємно здивовані кваліфікованими та прогресивними викладачами та лекторами університету, високим рівнем володіння англійською мовою литовської молоді та комфортним кліматом країни.

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Орєхова зазначила, що Стусівський університет має тривалі партнерські стосунки з Литовськими ЗВО як в науковій так й в освітній сферах: «Ми співпрацюємо з Литвою ще з 2000-их років. Першим досвідом співпраці став міжурядовий проект «Україна-Литва», де ми досліджували навички і перспективи розвитку підприємництва. Вже на Подільській землі, завдяки фонду «Відродження» та проекту «Європейський розвиток ДонНУ у Вінниці» ми поновили наші контакти з литовськими університетами, а саме з університетом Вітовта Великого, університетом Миколаса Ромеріса та ін. У 2017 році було підписано 6 угод про академічний обмін студентів та програми подвійних дипломів. Крім того, наші студенти їздять в Литву на практику, виступають на міжнародних конференціях».

На зустрічі учасниці поділилися порадами щодо подачі аплікаційної форми, написання мотиваційного листа та збору необхідних документів.

Архіви

Приєднуйтеся до нас