Виберіть сторінку

Успіх – це наша традиція – зустріч роботодавців та студентів у Стусівському університеті

Успіх – це наша традиція – зустріч роботодавців та студентів у Стусівському університеті

27 листопада до Донецького національного університету імені Василя Стуса завітали представники регіональних та національних компаній, щоб зустрітися зі студентами старших курсів та випускниками навчальних закладів.

Назвою заходу став один із драйверів Університету – «Успіх – це наша традиція!», адже це гасло підтримують і партнери Стусівського університету, котрі вже сьогодні готові працевлаштувати випускників, а також надають можливість студентам проходити практику на базі їхніх підприємств та компаній.

Захід урочисто розпочав ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк. Привітавши усіх гостей, Роман Федорович зауважив, що одним із важливих обов’язків вишу є не лише навчання студентів, а й забезпечення працевлаштування молодих спеціалістів.

Співорганізатори заходу ГО «Європа без бар’єрів», зокрема Катерина Кульчицька – заступник директора організації зауважила, що Стусівський університет не тільки є провідним центром освіти та науки, а й відповідальним партнером, котрий має чудову репутацію та відомий далеко за межами України.

Після вітальних звернень роботодавці презентували власні організацій та розповідали про особливості працевлаштування та вимоги стосовно кандидатів на посади.

Катерина Галак – представник ДП «Електричні системи» наголосила: «Ми потребуємо фахівців усіх спеціальностей, найбільше у нас затребувані інженерні професії, особливо вакансії, що пов’язані з перевезенням та машинобудуванням, контролери з якості продукції».

Серед учасників й компанія «Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ», що діє в Україні за дорученням п`яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС), а також урядів Великої Британії та Швейцарії. Нині пріоритетними напрямами німецько-української співпраці є: ефективне державне врядування; енергоефективність; сталий економічний розвиток. Олена Васніцька – фахівець із персоналу вже не вперше співпрацює з молоддю, каже, що саме студентству продукує цікаві ідеї, а також додає: «Наша компанія дає дійсно унікальну можливість попрацювати в інтернаціональній команді, тобто це чудовий досвід для того, аби побачити роботу зсередини, зрозуміти нюанси та особливості діяльності іноземних організацій, звісно, хороший старт для кар’єрного росту».

Серед організацій представники банківської, промислової та ІТ сфери, науково-дослідницькі центри й медійники. Загалом на заході презентували свої компанії близько 20-ти роботодавців. У багатьох організаціях студенти Стусівського університету вже стали частиною команди та зарекомендували себе як молоді та фахові спеціалісти, чимало студентів проходять практику.

«Мені дуже сподобався цей захід. Я вже встигла поспілкуватися з різними роботодавцями: «UA: Вінниця», «Приватбанк», «Аксіома». Найбільше мене цікавить вакансія управління персоналом», – ділиться враженнями Юлія Дзюба, студентка 4 курсу спеціальності «Управління персоналом» ДонНУ імені Василя Стуса.

Світлана Костюк, студентка 4 курсу економічного факультету розповідає: «Мені подобається та спеціальність, на якій я навчаюся. Найбільше мене зацікавили міжнародні компанії».

«Перш за все хочу сказати, що це дуже корисний захід і для роботодавців, і для студентів. Цього року я закінчую навчання і шукаю роботу. Тут я побачив багато цікавих компаній, які пропонують цікаві посади. Найбільше мені сподобався ПриватБанк, KPMG. Це великі компанії, деякі з них навіть міжнародні, які пропонують перспективи розвитку та подальшого працевлаштування в більших компаніях або продовження кар’єрного зростання в них. Я економіст, здебільшого підприємець за спеціальністю, тому ПриватБанк запропонував мені вакансію менеджера по роботи з клієнтами. КPMG пропонує посаду аудитора, що не зовсім моє, бо я економіст, а не фінансист, але там є консалтинг або едвайзер – це цікава посада, тому що фінансисти є одними з найбільш оплачуваних професій у сучасному світі. Компанія «Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ» пропонує різну проектну діяльність. Я там був на переддипломній практиці цього року, це дуже цікаво, тому що вони займаються багатьма неприбутковими проектами, які приносять користь людям, співпрацюють з урядом Німеччини» – ділиться власними враженнями від заходу Олександр Бурлака, студент 2 курсу магістратури спеціальності «Підприємництво» економічного факультету Стусівського університету.

Впродовж кількох годин актова зала ДонНУ імені Василя Стуса стала інтерактивним майданчиком, учасники якого знайомилися, спілкувалися, обмінювалися контактами. Оскільки захід мав загальноміський характер, то серед студентів вінницьких навчальних закладів та представників компаній регіонального та національного рівнів були містяни, які шукають цікаві пропозиції щодо працевлаштування.

Архіви

Приєднуйтеся до нас