Виберіть сторінку

Відкрита наука задля майбутнього: як відкрита наука допомагає людству подолати глобальні проблеми

Відкрита наука задля майбутнього: як відкрита наука допомагає людству подолати глобальні проблеми

25 травня 2023 року у межах реалізації проєкту «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA) відбувся популяризаційний захід для школярів Вінницької, Волинської, Львівської та Сумської областей та всіх зацікавлених осіб із питань з академічної доброчесності та відкритої науки.

Представниками команди ДонНУ імені Василя Стуса, деканом економічного факультету, професором Тетяною Орєховою, доцентом кафедри міжнародних економічних відносин Марією Шкурат, заступником директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світланою Жильцовою, було організовано захід під назвою «Відкрита наука задля майбутнього: як відкрита наука допомагає людству подолати глобальні проблеми». До Університету завітали представники 6 шкіл (180 школярів) м. Вінниці: з Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді, комунальних закладів «Вінницький ліцей № 4 ім. Д. І. Менделеєва», «Вінницький ліцей № 6», «Вінницький ліцей № 7 ім. Олександра Сухомовського», «Вінницький фізико-математичний ліцей № 17» та «Вінницький ліцей № 23».

На початку зустрічі ректор ДонНУ імені Василя Стуса, професор Ілля Хаджинов розповів учасникам заходу про Університет і проєкт OPTIMA. Після цього школярі мали можливість поспілкуватися зі спікерами про глобальні проблеми, із якими стикається людство, роль у розв’язання цих питань відкритої науки та важливість дотримання академічної доброчесності.

Після цього відбулося пряме включення з представниками Національного антарктичного наукового центру, які знаходяться на станції «Академік Вернадський». Школярі мали можливість почути від науковців інформацію про основні напрямки досліджень, здійснити 3D-тур приміщенням станції, отримати відповіді на цілу низку питань, які цікавили багатьох учасників зустрічі. Відеозапис трансляції доступний за покликанням https://www.facebook.com/OPTIMAOpen/videos/201358869404968/

Останньою частиною заходу була вікторина, під час якої учасники мали можливість перевірити свою ерудицію. Найактивніші учасники, які дали відповіді на більшість запитань, отримали призи від організаторів.

Команда проєкту OPTIMA вдячна всім причетним до організації заходу, а також керівництву шкіл і учням за проявлений до події інтерес та активність під час зустрічі!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас