Виберіть сторінку

І Всеукраїнські змагання з трудового арбітражу та трудового права пройшли у Стусівському університеті

І Всеукраїнські змагання з трудового арбітражу та трудового права пройшли у Стусівському університеті

10 листопада у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулися І Всеукраїнські змагання з трудового арбітражу та трудового права.

Метою змагань є поглиблення теоретичних знань з трудового права студентів-юристів вищих навчальних закладів України й набуття ними практичних навичок з питань розгляду і вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) у процесі проведення засідання трудового арбітражу.

Урочисто відкрив змагання ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Роман Гринюк: «Радий вас вітати на відкритті Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу та трудового права, які відбуваються на гостинній Подільській землі, у Стусівському університеті. Інноваційний формат змагань, розроблений організаторами конкурсу, спрямований на поглиблення теоретичних знань з трудового права студентів-правників вищих навчальних закладів України й набуття ними практичних навичок з питань розгляду та вирішення колективних трудових спорів».

Роман Федорович підкреслив, що такі змагання вдалося організувати завдяки підтримці друзів та партнерів: «Завдяки налагодженій співпраці Донецького національного університету імені Василя Стуса зі співорганізаторами змагань: Національною Службою посередництва і примирення України та її відділенням у Вінницькій області, Вінницькою обласною державною адміністрацією, провідними вищими навчальними закладами України: Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Львівським національним університетом імені Івана Франка, Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого, Сумським національним аграрним університетом, нам вдалося втілити такий формат змагань в життя». Ректор Стусівського університету побажав учасникам змагань успіхів, яскравих вражень і нових перемог.

У змаганнях взяли участь 10 команд, які апробовували свої знання та навички з юриспруденції. Змагання проходили у два тури:

  1. 1 тур – конкурс письмових робіт команд (позиція і пропозиції щодо вирішення колективного трудового спору (конфлікту) за кожною вимогою найманих працівників у кейсі), за результатами якого здійснювався допуск команд до усних виступів другого туру;
  2. 2-й тур – усні виступи команд. На цій стадії кожна з команд представляла і захищала інтереси сторін колективного трудового конфлікту відповідно до кейсу.

Команди-учасники застосовували знання та практичні навички з трудового арбітражу та трудового права, запекло змагалися за призові місця та заповітні кубки.

Переможцями І Всеукраїнських змагань з трудового арбітражу та трудового права стали:

Перше місце виборола команда “Арбітр” у складі студента 3-го курсу Нефьодова Олександра Володимировича та студента 4-го курсу Ільницького Максима Ігоровича (Донецький національний університет імені Василя Стуса).

Друге місце посіла команда “IKAS-lex” у складі студентки 3-го курсу Сучкової Анастасії Миколаївни та студента 3-го курсу Козирчука Івана Вікторовича (Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого).

Третє місце виборола команда “StandArt” у складі студентки 3 курсу Горбової Ірини Сергіївни та студентки 1-го курсу магістратури Босак Оксани Іванівни (Національний університет “Одеська юридична академія”).

У номінації “Кращий представник профспілки” переміг студент 4-го курсу Каташинський Євген Олександрович (Одеський національний університет імені І.І. Мечникова).

У номінації “Кращий представник роботодавця” перемогла студентка 3-го курсу Біла Інна Олександрівна (Одеський національний університет імені І.І. Мечникова).

Почесною гарматою Національної служби посередництва і примирення була нагороджена студента 2-го курсу Щербак Марія Олександрівна (Сумський національний аграрний університет).

Друга команда, яка представляла Донецький національний університет імені Василя Стуса, “Per aspera ad astra” у складі студентів 1-го курсу магістратури Шостака Морріса-Всеслава Васильовича та Коржевникова Ярослава Миколайовича запам’яталася ґрунтовними промовами, набрала однакову кількість балів за результатами очної частини змагань з командою, яка посіла третє місце, поступившись їй у балах за результатами письмового туру.

Вітаємо призерів, переможців і їх тренерів з гарними результатами! Дякуємо учасникам, арбітрам, партнерам і організаторам за участь, допомогу та чудову дружню атмосферу!

Окрім радості та неймовірних емоцій призери отримали премії від партнерів: за І місце – 3 тис. грн., ІІ місце – 2 тис. грн.; ІІІ місце – 1 тис. грн.

Архіви

Приєднуйтеся до нас