Виберіть сторінку

Делегати Стусівського університету у президії Студентської ради Вінниччини

Делегати Стусівського університету у президії Студентської ради Вінниччини

Вінниччина – прогресивна та молодіжна перлина Поділля. Підтвердженням тому є діяльність на її теренах Студентської ради Вінниччини, яка є консультативно-дорадчим органом при голові облдержадміністрації, до складу якого входять делегати закладів вищої освіти, фахової передвищої та професійно-технічної освіти.

Наразі відбулася звітно-виборча конференція, на якій представники ІІІ каденції прозвітували та передали повноваження наступникам. Близько ста новообраних делегатів на локаціях, до яких входять: ВОМЦ «Квадрат», Креативний простір Артинов, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, впродовж 27-29 жовтня дали потужний імпульс функціонуванню студентського самоврядування області.

Першого дня конференції Анна Оцвера – студентка історичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса та голова Студентської ради Вінниччини ІІІ каденції відзвітувала про діяльність консультативно-дорадчого органу за 2019/2020 р. та презентувала стратегію роботи 2020/2021 для усіх присутніх. Стратегія, зокрема, охоплює участь молоді у прийнятті рішень органами державної влади, створенні молодіжного бренду Вінниччини, дотриманні прав, якісних умов та належної матеріально-технічної бази, проєктній і грантовій діяльності, вдосконаленні платформи для комунікації, якою є Студентська рада Вінниччини.

Нові делегати мали змогу познайомитися під час організованого модераторами тімбілдингу у вигляді форум-театру, що сформував командний дух. Після обідньої перерви, на всіх чекала серія онлайн лекцій про написання кошторисів, стратегію та європейські цілі. Досить важливі теми на опрацювання, особливо для молодіжних лідерів, тому й не дивно, що учасники були максимально залучені.

Ввечері, кожен учасник мав змогу пройти Kahoot-вікторину, щоб перевірити свої знання, отримані впродовж першого дня, а кандидати на посади голів комітетів розпочали підготовку до передвиборчої програми.

Другого дня ранок учасників розпочався о 9:00 із представлення кандидатур на керівні посади у Президії та кандидатур на Голову Студентської ради Вінниччини. Близько чотирнадцяти осіб презентували себе та свої досягнення, а також цілі, що ставлять перед собою на час ІV каденції, відповідно до стратегії. Далі відбулися дебати між кандидатами на голову комітету та самопредставлення, дебати кандидатів на голову Студентської ради Вінниччини і виборчий процес. Отож, новий склад Президії Студентської ради Вінниччини:

– Голова Студентської ради Вінниччини – Юлія Юнова, студентка Вінницького торговельно-економічного інституту КНЕУ;

– Заступник голови СРВ – Тетяна Ненчинська, студентка Комунального закладу вищої освіти «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж»;

– Секретар – Федір Дронов, студент Вінницького національного технічного університету;

– Прес-секретар – Софія Гладун, студентка Вінницького фахового коледжу економіки та підприємництва ЗУНУ;

– Голова освітньо-правового комітету – Матвій Муц, студент Донецького національного університету імені Василя Стуса;

– Голова міжнародного комітету – Катерина Лапчевська, студентка Донецького національного університету імені Василя Стуса;

– Голова соціального комітету – Вадим Жебровський, студент Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського;

– Голова культурно-масового комітету – Катерина Лиманюк, студентка Іллінецького державного аграрного коледжу.

Після обіду й до пізнього вечора відбувалася робота по комітетах, метою якої було напрацювання проєктів, згідно стратегії роботи Студентської ради Вінниччини, що увійдуть у календарний план на 2020-2021рр. Як кажуть: «мало теорії – багато практики».

Останній день звітно-виборчої конференції був ще більш хвилюючим ніж два попередні, адже після лекції на тему «Як сформувати особистий бренд» від Софії Таранової, студентки факультету хімії, біології та біотехнологій Донецького національного університету імені Василя Стуса, екс-прес-секретаря Студентської ради Вінниччини, на голів профільних комітетів очікувала перша сесія новообраної президії та обговорення напрацьованих векторів роботи.

Розпочалася сесія з вітального слова Наталії Михайлівни Заболотної – першої заступниці Голови Вінницької обласної державної адміністрації. Вона змотивувала і побажала плідної, ефективної роботи та успіху в починаннях новоствореної Президії Студентської ради Вінниччини.

Донецький національний університет імені Василя Стуса представлений у президії двома делегатами. Це студентка другого курсу юридичного факультету та активна громадянка і правозахисниця Катерина Вячеславівна Лапчевська та фахівець відділу навчально-методичного забезпечення кар’єрного зростання і професійного розвитку, правозахисник та суспільний діяч – Матвій Дем’янович Муц.

Звітно-виборчу конференцію проведено у змішаному режимі та з дотриманням усіх карантинних норм.

М. Муц – фахівець відділу навчально-методичного
забезпечення кар’єрного зростання і професійного розвитку

Архіви

Приєднуйтеся до нас