Виберіть сторінку

Засідання Вченої ради Стусівського університету в новому навчальному році

Засідання Вченої ради Стусівського університету в новому навчальному році

28 вересня відбулося чергове засідання Вченої ради Стусівського університету. Порядок денний засідання передбачав робочу та урочисту частину засідання.

Робочу частину засідання відкрив голова Вченої ради Анатолій Загнітко. Ректор Роман Гринюк урочисто вручив атестат доцента Вірі Сергіївні Ткаченко – викладачу кафедри загальної фізики і дидактики фізики. Також Роман Федорович привітав в. о. директора Навчально-наукового інституту хімії Олександра Шендрика із присвоєнням почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України» та завідувача кафедрою обліку, аналізу і аудиту економічного факультету Євгена Іоніна із присвоєнням почесного звання «Заслужений економіст України».

Перше питання порядку денного «Про підсумки роботи Екзаменаційних комісій (літній випуск 2017 року СО «Баклавр», СО «Магістр») окреслила голова комісії з підготовки питання, завідувач кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права, кандидат юридичних наук, доцент Ольга Турченко. Ольга Григорівна розповіла про результати проведення атестації здобувачів вищої освіти СО «Бакалавр», СО «Магістр» у 2017-2018 навчальному році (літній випуск). Вона закцентувала увагу на розробленні та затвердженні випусковими кафедрами комплексів екзаменаційних матеріалів для атестаційного екзамену та рекомендацій з підготовки та захисту магістерських робіт.

Наступне питання порядку денного «Про функційне призначення брендбуку Університету». Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк презентувала брендбук, подякувавши проекторам Тетяні Орєховій та Іллі Хаджинову, директору навчально-практичного центру культурно-естетичного розвитку та роботи зі студентами Вікторії Поповій за допомогу і підтримку у формуванні брендбуку та збереження традицій університетської родини. Тетяна Леонтіївна підкреслила важливість цієї книги як для нашої університетської спільноти, так і для зовнішніх стейкхолдерів.

Анатолій Загнітко закцентував увагу на тому, що студентський гімн університету функційно став домінувати над офіційним гімном, і наразі постала проблема його офіційного затвердження.

Анатолій  Панасович доповів про затвердження плану роботи Вченої ради університету на 2018-2019 навчальний рік.

Про внесення змін до правил прийому вступників ДонНУ імені Василя Стуса доповів директор центру дистанційної освіти та веб-технологій Іван Різниченко. Вчена рада Університету також ухвалила до друку навчальні посібники викладачів Стусівського університету.

Найочікуванішою інтригою урочистого засідання Вченої ради Університету стала церемонія вручення атрибутів Почесного доктора ДонНУ імені Василя Стуса головному редактору газети «День», Заслуженому журналісту України  Ларисі Олексіївні Івшиній. Ректор Роман Гринюк виконав почесну місію і вручив їй атрибути Почесного доктора. Лариса Олексіївна подякувала університетській спільноті за надання почесного звання, підкреслила, що газета «День» одна із перших підтримала Стусівський університет в складний 2014 рік, зміну назви університету на честь Василя Стуса. Лариса Івшина наголосила, що Василь Стус – це людина, чесність якої була несумісна з життям.

Учасники урочистого засідання мали чудову нагоду прослухати академічну лекцію Лариси Олексіївни про героїчну постать Павла Скоропадського та 100-річчя його Гетьманату. По завершенню лекції Лариса Олексіївна звернулася з питанням до аудиторії: «Спадкоємцями чого ми є, якої політичної традиції?».

Пані Лариса підготувала для слухачів ще один сюрприз – книгу «Ave. До 1000-річчя Гетьманату Павла Скоропадського» та парфуми до неї, аромати для яких були зібрані з трав Тростянецького парку – родового гнізда Павла Скоропадського.

Завершилося засідання Вченої ради символічно – усі виконали гімн Університету, а також зробили світлини на пам’ять, аби залишити такі урочисті та приємні моменти на згадку.

Архіви

Приєднуйтеся до нас