Виберіть сторінку

Засідання ректорату

Засідання ректорату

11 грудня відбулося чергове засідання ректорату. Роман Гринюк привітав усіх членів засідання та запропонував перейти до обговорення питань насиченого порядку денного.

Проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зав’язків Тетяна Орєхова та директор Навчально-наукового центру міжнародної освіти Валерія Лимар доповіли про стан підготовки іноземних громадян у Стусівському університеті, окреслили перспективи розширення обсягів освітніх послуг. Валерія Лимар розповіла про кількісний склад та академічну успішність студентів-іноземців. Вона наголосила, що найбільшу кількість іноземних студентів складають громадяни Азербайджану – 19 осіб, Еквадору – 9 осіб, Гвінеї – 7 осіб, Пакистану – 6 осіб. Навчання для них ведеться українською та англійською мовами. Також Валерія Валеріївна підкреслила, що найкращі результати академічної успішності продемонстрували студенти-іноземці, які навчаються на відділенні довузівської підготовки, біологічному, фізико-технічному та історичному факультетах. Тетяна Вікторівна окреслила перспективи міжнародної співпраці, створення нових освітніх програм. Серед перспектив розвитку: надання додаткових освітніх послуг, розширення співпраці з рекрутинговими агенціями щодо збільшення набору студентів з орієнтацією на Азербайджан, Еквадор та країни Африки, збільшення кількості англомовних освітніх програм, стажування та підвищення кваліфікації співробітників центру в провідних закладах вищої освіти України та за кордом, надання додаткових освітніх послуг громадянам КНР. Тетяна Орєхова наголосила на

стимулюванні мотивації викладачів, які працюють за англомовними програмами.

Роман Федорович зауважив, що досить гарним показником є збільшення кількості викладачів, які вільно володіють англійською мовою і можуть викладати нею свої дисципліни.

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк зауважила, що викладання профільних дисциплін англійською мовою, розроблення робочих і навчальних планів – це компроміс між студентами, робочою кафедрою та майбутнім роботодавцем.

Куратор центру безперервної освіти Наталія Лосєва прозвітувала про діяльність центру. Вона окреслила результати роботи підготовчих курсів до вступу у заклади вищої освіти, комп’ютерних і англомовних курсів, курсу для школярів «Математика – це просто» тощо.

Завідувач навчального відділу Оксана Євтухова проінформувала членів засідання  про особливості моніторингового звіту щодо діяльності Університету в контексті підтвердження статусу Національного.

Ще одним актуальним питанням засідання ректорату стало обговорення специфіки роботи системи «Деканат», її можливостей та перспектив.

Декани факультетів та директор ННІХ прозвітували про готовність факультетів/ інституту до зимової екзаменаційної сесії.

На завершення ректорату Роман Федорович подякував членам ректорату, деканам та співробітникам університету за плідну та злагоджену роботу.

Архіви

Приєднуйтеся до нас