Виберіть сторінку

Донецький національний університет імені Василя Стуса відвідала поважна польська делегація

Донецький національний університет імені Василя Стуса відвідала поважна польська делегація

Цього тижня з офіційним візитом Донецький національний університет імені Василя Стуса відвідала поважна польська делегація у складі:
Prof. dr hab. Andrzej Szeptycki – заступник Міністра науки і вищої освіти Республіки Польща;
Dr. Łukasz Adamski – заступник директора Центру Мєрошевського;
Mateusz Białas – директор Представництва Польської академії наук у Києві;
Prof. dr hab. Agnieszka Bieńczyk-Missala – кафедра стратегічних досліджень і міжнародної безпеки, факультет політології та міжнародних досліджень, Варшавський університет;
Tadeusz Iwański – керівник команди України Центру східних досліджень Варшавського університету; помічник заступника Міністра науки і вищої освіти Республіки Польща;
Ernest Małkiewicz – помічник заступника Міністра науки і вищої освіти Республіки Польща;
Prof. Stanisław Stępień – Південно-Східний Науковий Інститут у Перемишлі;
Jan Zdanowski – Перший радник посольства Республіки Польща в Києві;
Damian Ciarciński – Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці.
Під час зустрічі з ректором Іллею Хаджиновим, проректором з навчальної та наукової роботи Сергієм Радіо, проректором з навчально-наукової роботи, молодіжної політики та розвитку Максимом Прихненком, деканом факультету історії та міжнародних відносин Юрієм Теміровим, в.о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світланою Жильцовою та заступником начальника відділу вищої, професійної, фахової передвищої освіти та науки Вінницької ОВА Андрієм Клапоущаком було обговорено перспективи співпраці нашого Університету з навчально-науковими установами Республіки Польща, потенціал розвитку взаємовідносин між органами студентського самоврядування переміщених університетів із польськими колегами, створення на базі Університету українсько-польського центру.
Під час візиту була запланована лекція пана заступника міністра для здобувачів на тему: «Освітньо-науковий вимір польсько-українських відносин», яка відбулася в бомбосховищі через повітряну тривогу та загрозу ракетного удару з боку російських терористів. Особливо приємно, що пан Andrzej Szeptycki протягом декількох років працював на посаді професора кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики нашого Університету.
Дякуємо польським партнерам за зацікавленість до співпраці з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса. Упевнені, що попереду в нас багато спільних проєктів.

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас