Виберіть сторінку

Знайомство абітурієнтів із Навчально-науковим інститутом хімії Стусівського університету

Знайомство абітурієнтів із Навчально-науковим інститутом хімії Стусівського університету

На початку 2019 року Навчально-науковий інститут хімії розпочинає серію екскурсій для школярів м. Вінниця, щоб познайомити з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса.

До Стусівського університету 17 та 18 січня 2019 року завітали одинадцятикласники вінницьких шкіл №27 та №21. Це перше знайомство абітурієнтів з навчально-науковим інститутом хімії у новому році.

Директор ННІХ Шендрик Олександр Миколайович познайомив школярів з 50-ти річною історією хімічного факультету (нині навчально-наукового інституту хімії) та порадив школярам прислухатися до поклику душі, зрозуміти, яка сфера найближча, адже вибір професії – одне із найвідповідальніших і найважливіших рішень у житті людини.

Протягом зустрічі школярі цікавилися перспективами навчання в Університеті та зокрема інституті хімії, тому Олександр Миколайович наголосив, що дипломи інституту визнаються на ринку праці провідних країн світу: США, Канади, Європейського Союзу, Ізраїлю та інших. Глибина знань, які отримують випускники інституту, сприяють їх легкій адаптації та ефективній роботі в різних сферах діяльності.

Неабияк зацікавила учнів хімічна лабораторія та сучасні прилади. Протягом екскурсії нею абітурієнтам розповіли, що гарною традицією інституту є проведення науково-пізнавальних заходів та майстер-класів з хімії. Під час їх проведення ставляться унікальні досліди, а присутні школярі беруть безпосередню участь у запропонованих експериментах: варять справжнє мило, готують молекулярне морозиво, хімічні коктейлі та ін. Такі заняття відбуваються в ігровій формі, і кожна дитина може відчути себе експериментатором, спостерігати за цікавими фізичними і хімічними реакціями, а також на власному досвіді переконатися в тому, що наука – це не тільки цікаво та пізнавально, а й просто! Це дуже зацікавило учнів та викликало бажання відвідати майстер-класи.

Крім того, учні завітали у студентський простір – коворкінг-центр «Університет – наш дім» та прогулялися коридорами Стусівського університету, зробивши пам’ятні світлини біля муралів.

Для майбутніх абітурієнтів це лише перша ознайомча екскурсія, та попереду нові зустрічі. Навчально-науковий інститут хімії радо зустрічає майбутніх студентів та гарантує гарний настрій і теплу зустріч в таку холодну пору року!

Детальну інформацію про екскурсії можна дізнатися за телефоном:
+380 (68) 287-62-24 (Альона Олександрівна).
e-mail: [email protected];
facebook: https://www.facebook.com/groups/chem.institute/.

Архіви

Приєднуйтеся до нас