Виберіть сторінку

У Стусівському університеті відбулося чергове засідання Вченої ради

У Стусівському університеті відбулося чергове засідання Вченої ради
26 квітня у актовій залі Донецького національного університету імені Василя Стуса відбулося чергове засідання Вченої ради Університету.

Голова Вченої ради Стусівського університету Анатолій Загнітко на початку засідання запропонував вшанувати пам’ять загиблих у Чорнобильській трагедії хвилиною мовчання.

Порядок денний був достатньо насичений та передбачав як урочистості, так і розгляд низки робочих питань.

Ректор Роман Гринюк привітав переможців всеукраїнських, міжнародних олімпіад та конкурсів і урочисто вручив нагороди, відзнаки, подяки за вагомий внесок у розбудову Стусівського університету. Також Роман Федорович вручив подяки науковим керівникам за ґрунтовну підготовку студентів до участі у олімпіадах, зокрема відзначив в. о. директора Навчально-наукового інституту хімії Олександра Миколайовича Шендрика, завідувача наукової частини Сергія Вікторовича Радіо, декана економічного факультету Ларису Володимирівну Шаульську, професора кафедри фінансів і банківської справи Олександру Анатоліївну Лактіонову.

Першим питанням порядку денного став розгляд конкурсних справ на заміщення вакантних посад.

Леонід Іванович Прус у своєму зверненні до присутніх окреслив основні напрями роботи та досягнення Хмельницької філії Університету «Бізнес-інноваційний центр «ДонНУ-Поділля». Роман Федорович зауважив, що за звітній період активізовано діяльність філії та висловив сподівання на продовження гарної традиції. Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Орєхова додала, що за останній рік діяльність філії ситуація зрушилася з мертвої точки, відбулося формування кадрового ядра та ефективно проводиться  профорієнтаційна робота – це усе формує майбутній імідж закладу.

Наступним у порядку денному було презентовано програму розвитку кафедри біофізики на наступні 5 років доцентом кафедри Ольгою Іванівною Доценко. Вона акцентувала увагу на стратегічних пріоритетах кафедри: підвищенні якості викладання, зростанні вмотивованості одержувачів освітніх послуг, створенні умов для професійного зростання викладачів кафедри, інтеграції наукових досліджень з іншими кафедрами Університету, публікації результатів досліджень.

Проректор з наукової роботи Ілля Васильович Хаджинов проінформував про затвердження тем дисертаційних досліджень аспірантам першого року навчання без відриву від виробництва.

Члени Вченої ради розглянули питання щодо рекомендації до друку навчальних посібників, монографій, збірника наукових праць «Економіка і організація управління», Міжнародного збірника наукових праць «Лінгвістичні студії», Вісника студентського наукового товариства ДонНУ імені Василя Стуса.

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Вікторівна Орєхова окреслила результати імплементації «дорожніх карт» та перспективи розвитку міжнародного партнерства у Стусівському університеті. Доповідач зазначила, що розвиток міжнародної діяльності Донецького національного університету імені Василя Стуса характеризується збалансованою інтеграцією до розвитку міжнародних партнерств усіх факультетів та інституту Університету. Також Тетяна Вікторівна підкреслила, що розроблені з метою підвищення ефективності імплементації укладених угод у 2017-2018 н.р. «дорожні карти» співпраці із ключовими закладами-партнерами з Польщі, Литви, Болгарії, Сербії, Франції, Німеччини реалізуються переважно відповідно до погодженого графіку. Серед основних результатів діяльності міжнародних служб Університету вона відзначила: укладання 6 нових міжнародних угод про співпрацю з іноземними ВНЗ-партнерами, 7 нових міжінституційних угод за програмою Європейської комісії Erasmus+ напрям КА1 «Міжнародна кредитна мобільність», участь 45 студентів та 26 викладачів і співробітників Університету у програмах академічної мобільності, в тому числі за підтримки програми ERASMUS+, залучення до викладання в Університеті 15 запрошених іноземних лекторів, міжнародна сертифікація рівня володіння англійською мовою 20 викладачів і співробітників Університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Леонтіївна Нагорняк проінформувала членів Вченої ради про затвердження макету диплома магістра Київського національного університете імені Тараса Шевченка та Донецького національного університету імені Василя Стуса для випускників 2019 року СО «Магістр» спеціальності «Політологія» освітньої програми подвійних дипломів «Публічна політика та адміністрування». Члени Вченої ради також розглянули подання щодо затвердження ліцензійної справи спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» галузі знань 12 «Інформаційні технології» та 10 нових освітніх програм.

Під час засідання Вченої ради було також обговорено питання закриття Констинівської філії.

Роман Федорович звернувся до деканів факультетів та директора інституту з прохання подати кандидатури на відзначення відомчими нагородами.

Вітаємо колег з обранням на посади:

  • директора філії «Бізнес-інноваційний центр «ДонНУ-Поділля» Леоніда Івановича Пруса;
  • завідувача кафедри біофізики Ольгу Іванівну Доценко;
  • доцента кафедри обліку, аналізу і аудиту Олену Тимофіївну Поліщук,
  • доцента кафедри обліку, аналізу і аудиту Олену Олександрівну Разборську;
  • доцента кафедри інформаційних систем управління Лесю Андріївну Ковальську;
  • доцента кафедри теорії та історії української і світової літератури Ніну Миколаївну Урсані.

Також вітаємо кандидата економічних наук, доцента кафедри обліку, аналізу і аудиту Віктора Васильовича Томчука із присвоєнням вченого звання «Доцент», доктора хімічних наук, професора, виконувача обов’язків директора Навчально-наукового інституту хімії Олександра Миколайовича Шендрика з присвоєнням почесного звання «Заслужений професор Донецького національного університету імені Василя Стуса», доктора фізико-математичних наук, професора, професора кафедри прикладної математики і теорії систем управління Катерину Миколаївну Довбню з присвоєнням почесного звання «Заслужений професор Донецького національного університету імені Василя Стуса».   Бажаємо вам творчої наснаги, оптимізму та подальших наукових звершень!

Архіви

Приєднуйтеся до нас