Виберіть сторінку

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У СТУСІВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У СТУСІВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

Сьогодні, 30 листопада, Донецький національний університет імені Василя Стуса гостинно відчинив двері для школярів, абітурієнтів та їхніх батьків.

Захід проходив паралельно у різних локаціях головного корпусу. На декілька годин актова зала перетворилася на інтерактивний майданчик для майбутніх вступників. Старшокласники разом із батьками мали змогу не тільки ознайомитись з інформацією про ту чи іншу спеціальність, але й отримали можливість взяти участь у експериментах, познайомитися з науковими проєктами студентів, долучитися до інтерактивних квестів, які підготували представники різних факультетів.

Водночас ректор Стусівського університету Роман Гринюк провів зустріч із батьками абітурієнтів, до якої також долучились декани та заступники деканів факультетів: «Я радий вітати вас у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. Третього листопада виповнилося 5 років як ми розпочали навчальний процес на Подільській землі. Попри виклики долі ми впевнено крокуємо у напрямку досягнення наших цілей.  Ми не просто Університет – ми Університетська родина із власним світоглядним простором і корпоративним духом. Донецький національний університет імені Василя Стуса у 2019 році став лідером за кількістю вступників з інших областей. Ми пишаємося тим, що вступники з 17 областей України обрали нас».

Роман Федорович також акцентував увагу на п’яти головних здобутках, корисних внесках для громади, а також перспективах подальшого зростання та розвитку Стусівського університету.

Проректор з науково-педагогічної, соціальної роботи та міжнародної співпраці Тетяна Орєхова розповіла про позиції Університету на міжнародній науковій арені. Тетяна Вікторівна зазначила, що Донецький національний університет імені Василя Стуса співпрацює з більш ніж 70 університетами по всьому світу. «Кожен студент, починаючи з другого курсу навчання має можливість навчатися один або два семестри у кращих європейських університетах завдяки міжнародній академічній мобільності», – наголошує проректор.

Про правила прийому на навчання, специфіку та ключові дати вступної кампанії проінформувала відповідальний секретар Приймальної комісії Юля Окуньовська. Зокрема, у 2020 році вперше прийматимуть сертифікати ЗНО 4-х років: 2017 (окрім іноземних мов), 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів. Мінімальний конкурсний бал для вступу за державним замовленням повинен становити не менше 125 балів. Юля Вікторівна також нагадала, що реєстрація для участі у ЗНО розпочинається з 3 лютого і триватиме до 24 березня 2020 року.

Про особливості складання зовнішнього незалежного оцінювання доповів директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко. Він надав змістовні поради щодо успішної підготовки та складання ЗНО.

Після офіційної частини абітурієнти та їх батьки зустрілись із деканами та викладачами обраних ними факультетів.

Пропонуємо детальніше дізнатися як все відбувалося у нашому фоторепортажі.

Прес-центр

Архіви

Приєднуйтеся до нас