Виберіть сторінку

Засідання Навчально-методичної ради

Засідання Навчально-методичної ради

17 жовтня у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося перше засідання Навчально-методичної ради в новому навчальному році.

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк привітала нових членів Навчально-методичної ради та оголосила основні питання порядку денного: акредитація освітніх програм 2016 року набору бакалаврів, 2018 року набору магістрів, підтвердження статусу національного та інформаційний пакет.

Завідувач навчального відділу Оксана Євтухова доповіла про розподіл навчального навантаження, кореляцію навчальних планів з робочими та зміни в освітніх програмах. Оксана Володимирівна підкреслила, що контингент студентів за останній рік значно не змінився. За останні 3 роки простежується позитивна динаміка у збільшенні кількості штатних докторів та професорів Стусівського університету. Тетяна Леонтіївна закликала членів Навчальної-методичної ради не дробити контингент студентів та приділити значну увагу журналам академічних груп.

Методист вищої кваліфікаційної категорії навчального відділу Марина Петрова окреслила зміни в акредитації бакалаврів та магістрів, особливу увагу звернула на кадрове забезпечення програм та якість успішності студентів. Тетяна Леонтіївна запропонувала створити робочу групу для самоаналізу та дорожню карту випуску. Цю пропозицію охоче підтримали члени Навчально-методичної ради.
Актуальним питанням порядку денного був розгляд особливостей моніторингу якості освіти на підтвердження статусу національного університету. Оксана Євтухова розповіла обов’язкові, порівняльні та преміальні критерії. Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій закликала разом відстоювати статус національного.

Директор навчально-практичного центру кар’єри та професійного зростання Вікторія Копельчук доповіла про результати підготовки, проведення та організації практичної підготовки студентів Стусівського університету у 2017-2018 навчальному році. Вікторія Петрівна прозвітувала про результати анкетування щодо задоволеності студентами базами навчальних практик, набуття ними фахових компетенцій тощо. Жваву дискусію викликало обговорення наскрізних програм практик та рецензування магістерських робіт.

Отже, на першому засіданні Навчально-методичної ради розглянули питання порядку денного та напрацювали перспективи подальшої роботи на новий навчальний рік.

Архіви

Приєднуйтеся до нас