Виберіть сторінку

Тренінг з медіаграмотності

Тренінг з медіаграмотності
Cтуденти філологічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса протягом березня 2019 року активно долучилися до участі в тренінговій програмі з медіаграмотності двох впливових міжнародних медіаосвітніх організацій – Академії української преси та Deutsche Welle Akademie в Україні. Наші колеги Олена Юріївна Самойленко, Світлана Миколаївна Бусілкова та Юлія Миколаївна Петришена пройшли спеціальне навчання як тренерки проекту і передали отримані знання і практичні навички з медіаграмотності студентам філологічного факультету.

Із 5 по 12 березня 2019 року тренінгові заняття, присвячені питанням медіаграмотності на першому та другому курсах в рамках викладання дисципліни “Журналістські жанри” провела старший викладач Олена Юріївна Самойленко (38 учасників).

Для студентів студентів3-го та 4-го курсів спеціальності «Українська мова та література» тренінгові заняття проводила директор Навчально-практичного інформаційно-комунікаційного центру ДонНУ імені Василя Стуса Юлія Миколаївна Петришена.

На заняттях тренерки актуалізували для слухачів проблему медіаграмотності у суспільстві, запропонували ігрові вправи, спрямовані на усвідомлення різниці між фактом, судженням і думкою, розповіли про факт-чек, про маніпуляцію як інструмент дії на суспільство через масмедіа.

Такі тренінги з медіаграмотності є важливими в опануванні знань про масові комунікації, соціальні мережі для фахівців у сфері журналістики та філології.

Ніна Урсані, заступник декана з виховної та соціальної роботи

Архіви

Приєднуйтеся до нас