Виберіть сторінку

Вітаємо з Днем української писемності та мови

Вітаємо з Днем української писемності та мови

Колектив Донецького національного університету імені  Василя Стуса вітає колег, здобувачів, друзів, партнерів і стейкґолдерів із Днем української писемності та мови! 

Мова є одним із найміцніших кордонів, що захищає цілісність держави, це основа для єдності народу і духовна гарантія його майбутнього. Солов’їною говорить серце і душа української землі, нею промовляє дух нашої свободи. 

Як море починається з річки, так і українське слово – з писемності. Наша мова шліфувалася у творах Григорія Сковороди, поглиблювалася під пером Івана Котляревського і Тараса Шевченка, удосконалювалась Іваном Нечуєм-Левицьким, Панасом Мирним, Іваном Франком, Лесею Українкою, Василем Стусом та багатьма іншими видатними письменниками. 

Українська мова – це генетичний код нації, історична пам’ять нашого народу, скарбниця духовних надбань і традицій. Сьогодні у складні воєнні часи саме вона об’єднує українців, зміцнює наші сили в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. 

Всебічна підтримка державності мови, зростання її престижу, зміцнення та розвиток – почесна місія кожного громадянина України. 

Університетська родина Стусівського університету плекає, ґрунтовно досліджує, розвиває, популяризує та глибоко шанує українське слово, формує нову генерацію науковців-філологів та примножує літературну спадщину нескорених і вільних українців.

Цінуймо та оберігаймо рідну мову як найцінніший скарб!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас