Виберіть сторінку

Від теорії до практики: студенти-економісти відвідали підприємство “Електричні системи”

Від теорії до практики: студенти-економісти відвідали підприємство “Електричні системи”

Донецький національний університет імені Василя Стуса постійно поглиблює співпрацю із стратегічними партнерами для покращення практичної підготовки майбутніх фахівців та їхнього подальшого працевлаштування.

29 березня першокурсники економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса спеціальностей «Менеджмент», «Менеджмент персоналу» та «Управління персоналом та економіка праці» у супроводі викладачів Анжеліки Валеріївни Синиченко та Оксани Вікторівни Таранич завітали на ознайомчу зустріч до Державного підприємства «Електричні системи».

Співробітники відділу кадрів провели для студентів оглядову екскурсію підприємством, розповіли про обладнання та умови праці робітників. Наразі на підприємстві «Електричні системи» працюють близько 2 тисяч вінничан. За словами екскурсоводів, для працівників створено максимально комфортні умови праці. Загалом, робітники працюють у три зміни, мають годину обіду, а також 5-хвилинні перерви. Ще на підприємстві обладнані затишні зони з лавами, де б співробітники могли відпочити на перервах.

Крім того, для тих працівників, яким в роботі необхідна англійська мова керівництво підприємства організувало додаткові курси іноземної мови. Людей розподілили на групи, запросили для них репетитора.
Державне підприємство «Електричні системи» розпочав роботу у липні 2017 на колишній території 45-го заводу у Вінниці. Його продукція – електро кабельні джгути для автомобілів европейських заводів, зокрема для всесвітньо відомого концерну «Мерседес».

Під час зустрічі представники відділу кадрів відповіли на всі запитання студентів та ознайомили їх з актуальними вакансіями. Серед пропозицій – в’язальник, економіст, начальник дільниці, фахівець інженерно-технічного відділу. Заробітня плата на підприємстві стартує від 6-8 тисяч гривень.

Для студентів Донецького національного університету імені Василя Стуса подібні заходи є чудовою можливістю ближче познайомитись з робочим процесом, отримати чітке уявлення того, що їх очікуватиме в професійному майбутньому, поставити хвилюючі їх питання роботодавцям.

Стусівський університет тісно співпрацює з «Електричними системами» в напрямку студентської практики. Наразі 11 студентів нашого університету проходять практику в планово-економічному відділі, ІТ-відділі та відділі зовнішньоекономічної діяльності.

Архіви

Приєднуйтеся до нас