Виберіть сторінку

Представниця ДонНУ імені Василя Стуса взяла участь у фокус-дослідженні третьої місії університетів на запрошення проєкту UNICOM

Представниця ДонНУ імені Василя Стуса взяла участь у фокус-дослідженні третьої місії університетів на запрошення проєкту UNICOM

31 жовтня 2023 року в.о. директора навально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу ДонНУ імені Василя Стуса Світлана Жильцова взяла участь у зустрічі за проєктом Erasmus+ КА2 «Universities-Communities: strengthening cooperation/UNICOM» «Університети – громади: зміцнення співпраці/ЮНІКОМ» на запрошення Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова.

Програма зустрічі включала пресконференцію щодо результатів першого етапу роботи проєкту та засідання фокус-групи. На заході були присутні представники команди проєкту від Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова як одного з членів консорціуму UNICOM, представники органів місцевої влади, закладів вищої освіти Вінниці, Вінницького медичного коледжу, громадських організацій, ЗМІ. Засідання проходило з одночасною онлайн-трансляцією, до якої підключилися інші члени консорціуму проєкту.

Під час пресконференції присутні мали можливість дізнатися більше про проєкт, його мету, завдання та очікувані результати. Спікери ділилися досвідом про те, як третя місія університетів реалізується у Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова, а також у європейських університетах-партнерах проєкту, до яких вже мали можливість завітати представники Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова з метою вивчення кращих європейських практик.

Після завершення пресконференції представники фокус-групи як експерти з питань взаємодії між надавачами освітніх послуг та місцевими громадами Вінницької області взяли участь в обговоренні, презентували успішні кейси реалізації третьої місії університетів в їхні освітніх закладах, озвучили пропозиції, які можуть бути корисними для посилення співпраці між ЗВО та громадами.

Під час засідання фокус-групи експерти взяли участь у дослідженні, заповнивши анкету-опитувальник, розроблену за проєктом UNICOM щодо третьої місії університетів, прикладів успішної проєктної діяльності в цьому напрямку, викликів та особливостей організації діяльності, з якими доводиться стикатися при підборі та реалізації проєктів такого спрямування. Результати дослідження будуть використані командою проєкту UNICOM при розробці рекомендацій щодо покращення співпраці між університетами та громадами в контексті реалізації ними третьої місії, а також для досягнення основної мети проєкту – розробки національної політики з підтримки третьої місії університетів із забезпечення соціальної згуртованості, адаптивності, стійкості та процвітання в Україні.

Бажаємо успіхів команді UNICOM, готові долучатися до спільних ініціатив для досягнення цієї важливої для кожного університету України мети!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас