Виберіть сторінку

Робочий візит Надзвичайного та Повноважного Посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс до Донецького національного університету імені Василя Стуса

Робочий візит Надзвичайного та Повноважного Посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс до Донецького національного університету імені Василя Стуса

Сьогодні з робочим візитом до Донецького національного університету імені Василя Стуса завітала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.
Пані Посол зустрілась із ректором Стусівського університету Романом Гринюком, першим проректором Тетяною Нагорняк та проректором з науки Іллем Хаджиновим. Вона була вражена історією переміщення та показниками діяльності Університету, зазначивши, що Стусівський університет для неї є найбільш яскравим прикладом швидкої та якісної адаптації закладу вищої освіти на новому місці, збереження своїх лідерських позицій.
Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні відвідувала Університет разом із представниками Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні – паном Гіо Кобахідзе, заступником директора IFES та Юлією Пачос, радником з питань громадянської освіти IFES. Підставою цього візиту стала тривала співпраця IFES з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса. З 2017 року у якості вибіркової дисципліни відбувається впровадження курсу «Демократія: від теорії до практики», із 2020 року здобувачі вищої освіти мають змогу обирати дисципліну «Громадянська освіта». За період співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) було підготовлено викладачів зазначених курсів: Тетяна Нагорняк, Сергій Бондаренко, Тетяна Неприцька, Юля Окуньовска.
На зустріч були запрошені здобувачі вищої освіти, котрі успішно опанували курси «Демократія: від теорії до практики» і «Громадянська освіта» та презентували почесним гостям розроблені ними проєкти громадянської дії.
Здобувачі вищої освіти спеціальності 052 «Політологія» Андрій Пащенко (3 курс) та Ганна Ракша (2 курс) представили проєкти «Кібербулінг у старшій школі» та «Покоління Z».
Здобувачка спеціальності 052 «Політологія» Валерія Гудзь (4 курс) розповіла про свій досвід реалізації проєктів та познайомила присутніх із діяльністю громадської організації «ЙОДА», що створена слухачами курсу «Демократія: від теорії до практики» з різних регіонів України.
Випускниця спеціальності 052 «Політологія» Катерина Швець подякувала представникам Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні і підкреслила, що завдяки курсу «Демократія: від теорії до практики» здобувачі дізналися більше про сучасні механізми впливу громадянського суспільства на органи державної влади.
Також, здобувачі 1 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» поділилися своїми проєктами, створеними під час вивчення курсу «Громадянська освіта» у 1 семестрі: В’ячеслав Нестеренко презентував проєкт «Малий бізнес Вінниці», Євген Федоренко поділився власною розробкою «Музичної інтерактивної карти».
Донецький національний університет імені Василя Стуса став майданчиком для спілкування Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс з журналістами міста Вінниці.
Дякуємо за довіру та співпрацю міжнародним партнерам!

Прес-центр

Архіви

Приєднуйтеся до нас