Виберіть сторінку

Вітаємо з Міжнародним днем перекладача

Вітаємо з Міжнародним днем перекладача

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса вітає перекладачів, викладачів, здобувачів та випускників факультету філології, психології та іноземних мов ДонНУ імені Василя Стуса  із професійним святом – Міжнародним днем перекладача!

Дата 30 вересня була обрана невипадково, на честь відомого історика, письменника, перекладача, теолога Ієроніма Стридонського, який переклав Старий і Новий Завіти. Саме його версія перекладу Біблії була проголошена офіційним латинським текстом Святого Письма. У 1991 році Міжнародна федерація перекладачів запропонувала відзначати свято на міжнародному рівні. У 2017 році ООН оголосила резолюцію, згідно з якою визнається роль професійного перекладу в об’єднанні народів, у сприянні миру, розумінню і розвитку.

Професія перекладача, мабуть, одна з найважливіших у світі! Завдяки натхненній творчій праці перекладачів, ми маємо можливість читати, переглядати твори світових класиків та мистецтвознавців, дізнаватися про новини науки, культури та техніки рідною мовою. Професійні перекладачі допомагають знайти спільну мову людям із різних країн та континентів, підтримують гармонію спілкування і цілісність світосприйняття нашої цивілізації.

Пишаємося, що у Стусівському університеті зростає нове покоління знавців іноземних мов. Щиро дякуємо викладачам кафедри теорії і практики перекладу, кафедри іноземних мов професійного спрямування, кафедри англійської філології, кафедри романо-германської філології та зарубіжної літератури за фахову підготовку здобувачів, навчання мистецтву перекладу та постійний імпульс до поглиблення знань і вдосконалення!

Бажаємо вам, шановні колеги, здобувачі та випускники, натхнення і реалізації амбітних планів, наснаги й успіху, добробуту та мирного неба, здійснення мрій і підкорення нових професійних обріїв!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас