Виберіть сторінку

Вітання ректора Стусівського університету до першокурсників

Вітання ректора Стусівського університету до першокурсників

Шановні першокурсники!

Шановні колеги, друзі, партнери!

У Гімні Стусівського університету є такі рядки: «…Господи, благослови ту країну, в котрій ми живемо, бо так судилось нам…». Нам із вами судилося жити в країні працьовитих і талановитих людей, безкраїх степів і недосяжних гір і морів – в Україні Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Стуса. В Україні, що є серцем Європи, і де ціною власного життя захищають людську гідність і свободу!

Девʼятий раз ми починаємо новий навчальний рік під час війни з росією. Шановні першокурсники – 2022, я щиро сподіваюся, що ви – останні вступники війни і попереду нас очікує переможний рік. Ми віримо в Збройні сили України та міцність українців!

Попри повномасштабну російсько-українську війну, викладачі Стусівського університету залишаються в Україні і разом з усіма співробітниками готові забезпечувати високу якість освітнього процесу та реалізовувати місію Університету: формувати високоінтелектуальний людський капітал держави, створювати суспільні блага через синергію експертності та інноваційності, продукувати ціннісну парадигму суспільства, що консолідує українську націю та просуває Україну у світі як незламну, соборну і непереможну. 

Цьогоріч свій вибір на користь Стусівського – кращого університету Центральної України зробили більше 600 вступників бакалавріату, 500 майбутніх магістрів, 50 аспірантів і докторантів. Вступна кампанія ще триває, але я вже зараз щиро вітаю і дякую за довіру стусівцям, які приєдналися до нашої спільноти.

Шановні вступники, багато з вас пройшли справжнє пекло війни в боротьбі за своє життя та право здобувати українську освіту. Впевнений, у стінах Донецького національного університету імені Василя Стуса ви відчуєте дух академічної свободи, багатогранний світ студентського життя, зрештою, станете затребуваними фахівцями на вітчизняному і міжнародному ринках праці. Нехай віра у правильність обраного вами шляху міцнішає у стінах нашої Alma Mater!

Шановна Університетська родино, зичу всім нам здоров’я та наснаги, злагоди і Божого благословення, незламності духу, натхнення і сил! 

Спільними зусиллями наближаймо Перемогу України! Слава Університету! Cлава Україні!

З повагою

Ректор

Роман ГРИНЮК

Архіви

Приєднуйтеся до нас