Виберіть сторінку

INTERNATIONAL VIRTUAL SCHOOL «LEGAL COMMUNITY (LECOM)»

INTERNATIONAL VIRTUAL SCHOOL «LEGAL COMMUNITY (LECOM)»

1 листопада 2022 року на базі юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса відбулася третя сесія Міжнародної віртуальної школи «LEGAL COMMUNITY (LECOM)» – воркшоп на базі кейс-методу.

Тренер – професор Робін Джуні (Школа права університету Джорджа Вашингтона).

Учасникам воркшопу було надано можливість відчути себе різними сторонами судового процесу та підвищити рівень володіння правничою термінологією на базі кейс-методу.

Крім студентів Донецького національного університету, до воркшопу були залучені студенти Школи права університету Джорджа Вашингтона, що надало можливість налагодити неформальні контакти та сформувати додаткову мережу міжнародної комунікації між здобувачами-правниками і викладачами.

Цільова аудиторія тренінгу: здобувачі освіти усіх курсів та усіх ступенів освіти юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Були розглянуті регуляторні та технічні підходи щодо скорочення викидів у США, стратегії контролю над парниковими газами, а також порушені дискусійні питання, як ці механізми впливають на здатність Сполучених Штатів виконувати зобов’язання за Паризькою угодою;  проблеми юридичної роботи з жертвами насильства, які отримали фізичну та (чи) психологічну травму, особливості їх інтерв’ювання та способів захисту, досвід протидії домашньому насильству у США, порівняльно-правові аспекти боротьби з домашнім насильством.

Асистування запрошеному професору здійснювали д.ю.н., професор, одна із засновників Школи наукового менторства Тетяна Міхайліна та д.ю.н., доцент, керівник юридичної клініки Лілія Амелічева.

Модератор сесії: менеджер комунікацій юридичної клініки Катерина Лапчевська.

Висловлюємо щиру подяку професору Робіну Джуні за чудову можливість попрактикуватися зі студентами з Університету Джорджа Вашингтона!

Захід став можливим завдяки участі викладачів юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса у «Global Legal Skills Virtual Workshop Series» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, особисто Артему  Шаіпову та підтримки декана, доктора юридичних наук, професора Ірини Федорівни Коваль.

Далі буде!

Юридичний факультет

Архіви

Приєднуйтеся до нас