Виберіть сторінку

Вітаємо з Міжнародним днем волонтера

Вітаємо з Міжнародним днем волонтера

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса вітає університетську спільноту, колег, друзів, партнерів і стейкґолдерів із Міжнародним днем волонтера!

Волонтери – це промінчики світла і добра, які завжди приходять на допомогу, наповнюють надією зневірені серця. Ще з часів Майдану та Революції Гідності потужний волонтерський рух в Україні став взірцем громадянської позиції та самоорганізації суспільства. Із початком російсько-української війни він набирав усе нових і нових обертів, сьогодні ж став незламною силою у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність рідної України. 

Завдяки волонтерському руху, який є унікальною армією забезпечення і допомоги, врятовано тисячі життів, зігріто мільйони сердець, доставлено тисячі тон гуманітарної допомоги, закуплено та передано на передову необхідне технічне обладнання для українських військових, зміцнено обороноздатність української держави, знайдено жило та облаштовано побут для внутрішньо переміщених осіб, започатковано нові проєкти для відновлення та процвітання нашої Батьківщини. Завдяки вашій натхненній праці ЗСУ відчувають надійну підтримку й турботу. Надважливо, що у складні воєнні часи волонтерською стежиною торують свій шлях багато дітей та молоді нашої країни. 

Стусівці продовжують традиції, започатковані в рідній Аlma Mater ще у Донецьку. Університетська спільнота з перших днів повномасштабної російсько-української війни плете маскувальні сітки, розвантажує та сортує гуманітарну допомогу, активно допомагає ЗСУ, військовим медикам, внутрішньо переміщеним особам, проводить низку благодійних заходів та івентів для підтримки наших захисників і захисниць, надає безоплатну психологічну та правову допомогу переселенцям, піклується про беззахисних тварин, консультує переміщені ЗВО та консолідує їхні зусилля для швидкого відновлення на новій території та їхнього стратегічного розвитку, простягає руку допомоги кожному, хто цього потребує. Волонтерство – важлива та відповідальна місія Стусівського університету та кожного стусівця зокрема. 

Щиро дякуємо волонтерам України та світу за вашу сумлінну працю, невичерпну енергію, добре серце та опіку. Завдяки вам б’ється пульс монолітної української нації!

Бажаємо вам міцного здоров’я та добробуту, родинного затишку і тепла, наснаги та успіху у всіх починаннях, мирного неба та Перемоги рідній Україні! Нехай усе добро повертається до вас сторицею!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас