Виберіть сторінку

Віталій Портников завітав до Стусівського університету з лекцією «Війна: як дізнатися правду»

Віталій Портников завітав до Стусівського університету з лекцією «Війна: як дізнатися правду»

«Вміння виживати і розвиватися в екстремальних умовах – це головне вміння, яке потрібне в нашій країні. Завжди вважав, що Ваш Університет – це якраз та установа, яка це довела! В умовах, у яких, здавалося б, все руйнується, коли на твою територію входять ворожі війська, коли в принципі змінюється розуміння, що таке освіта і що таке вища освіта, ДонНУ імені Василя Стуса вижив, продовжив працювати, продовжив демонструвати цивілізаційні можливості українців…» – Віталій Портников

До Стусівського університету з лекцією «Війна: як дізнатися правду» завітав відомий український публіцист, письменник і журналіст, член Українського ПЕН, лавреат Премії імені Василя Стуса Віталій Портников. Лекція проведена у межах проєкту з антипропаганди російських наративів за підтримки  ГО «Міжнародний центр суверенних народів».

Ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк привітав слухачів лекції та представив шанованого гостя і друга Університету пана Віталія.

Віталій Едуардович окреслив актуальні питання сьогодення: як розвивається суспільство як таке, як змінюється погляд українців на життя за абсолютно екстремальних умов, як розвивається інформаційна безпека, як вижити під час війни і до чого готуватися вже сьогодні, як зберегти реалістичне мислення й не стати здобиччю ворожої пропаганди, про що ми маємо говорити самі з собою, дивлячись на перспективи, яке майбутнє нас чекає після завершення російсько-української війни, як ми будемо відбудовувати країну, і яка наша роль у цьому процесі, яке майбутнє України у ЄС та НАТО, чи потрібна нам ядерна парасолька, наскільки вагомим наразі є питання української ідентичності.

Разом до Перемоги!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас