Виберіть сторінку

Розширене засідання Ради з якості вищої освіти ДонНУ імені Василя Стуса

Розширене засідання Ради з якості вищої освіти ДонНУ імені Василя Стуса

Дбаємо про якість освіти, готуємося до акредитації освітніх програм та наближаємо Перемогу України!

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося розширене засідання Ради з якості вищої освіти Університету.

Відкрив засідання Ради ректор Стусівського університету Роман Гринюк .

Відповідальний секретар Приймальної комісії Світлана Книш проінформувала  про новації та ключові моменти вступу у ЗВО у 2023 році. Світлана Валеріївна зосередила увагу на новому Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, збільшенню вимог до ЗВО і вступників, цифровізації вступу, процедурі формування бюджетних пропозицій, широкому конкурсі для вступу на бакалаврат, основних датах щодо вступу на СО «Бакалавр» та СО «Магістр» і підкреслила надважливу роль профорієнтаційної роботи.

Роман Федорович запропонував розробити Правила прийому на навчання до ДонНУ імені Василя Стуса.

Заступник голови Ради, перший проректор Тетяна Нагорняк доповіла про підготовку до акредитації ОП у 2023–2024 рр. Тетяна Леонтіївна деталізувала етапи підготовки до проходження акредитації, розповіла про акредитацію ОП «Кібербезпека», презентувала перелік загальних сильних сторін цієї ОП, визначений експертною групою.

Співдоповідачами питання виступили декан економічного факультету Тетяна Орєхова та завідувач навчального відділу Павло Римар. Тетяна Вікторівна акцентувала на основних документах та результатах перевірки, змінах до національного законодавства і локальних нормативних актах, результатах опитування здобувачів, випускників, академічній мобільності та кращих практиках, Павло Володимирович – на змістовності та чіткості протоколів.

Голова Ради з якості вищої освіти ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк окреслив перспективи розвитку Університету в контексті менеджменту якості вищої освіти. Роман Федорович висловив свої міркування щодо трансформації змісту освіти і методів викладання, питання комерціалізації наукових досліджень і розвитку науки, викликів для Університету та ймовірних сценаріїв розвитку, моделей реінтеграції переміщеного ЗВО, світових та національних трендів розвитку освіти, інноваційного руху ДонНУ імені Василя Стуса, його впізнаваності на міжнародній арені, менеджменту у системі вищої освіти тощо.

Голова комітету з навчально-методичного забезпечення освітнього процесу Сергій Сегеда розповів про проєкт Положення про індивідуальну освітню траєкторію здобувачів вищої освіти в ДонНУ імені Василя Стуса.

Проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи Ірина Зайченко проінформувала щодо проєкту Положення про «Стусівське видання».

Наталія Прямухіна презентувала проєкт Положення про атестацію здобувачів ступеня доктора філософії в ДонНУ імені Василя Стуса.

На засіданні Ради з якості вищої освіти Університету ухвалено низку важливих рішень:

– рекомендувати членам Ради з якості вищої освіти опрацювати проєкт Положення про «Стусівське видання» та надіслати пропозиції проректору з науково-педагогічної та соціальної роботи;

-запропонувати провести внутрішньоуніверситетський конкурс з розробки знаку «Стусівське видання»;

– порушити клопотання перед Вченою радою Університету щодо затвердження проєкту Положення про індивідуальну освітню траєкторію здобувачів вищої освіти у ДонНУ імені Василя Стуса;

-рекомендувати членам Ради опрацювати проєкт Положення про атестацію здобувачів ступеня доктора філософії в ДонНУ імені Василя Стуса та надіслати пропозиції завідувачу відділу аспірантури та докторантури «Докторська школа» Ганні Петренко.

Роман Федорович подякував колегам за плідну роботу та конструктивні пропозиції щодо удосконалення внутрішньої системи якості вищої освіти нашої Alma Mater.

Разом до Перемоги!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас