Виберіть сторінку

#ErasmusGeneration команди Optima Project продовжує активно навчатися для успішної реалізації усіх запланованих проєктом завдань

#ErasmusGeneration команди Optima Project продовжує активно навчатися для успішної реалізації усіх запланованих проєктом завдань

Завершився насичений тиждень тренінгів із найкращих практик відкритої науки та відкритих освітніх ресурсів у Технологічному університеті Граца (м. Грац, Австрія).

З 16 по 20 жовтня 2023 року учасники тренінгу мали можливість покращити свої знання та практичні навички під керівництвом досвідчених тренерів та експертів з Технологічного університету Граца та інших європейських університетів.

Донецький національний університет імені Василя Стуса представляли: декан економічного факультету, професор Тетяна Орєхова, завідувач кафедри менеджменту та поведінкової економіки Стуса Ольга Дороніна, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Марія Шкурат,  в.о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світлана Жильцова.

Програма робочого тижня включала:

День 1 – відкриття тренінгового тижня, виступ Сари Войвод про ініціативу OPENness у ТУ Граца, знайомство з університетом.

День 2 дозволив учасникам дізнатися про менеджмент дослідницьких даних – Research Data Management, його інструменти і сервіси (RDM Introduction + RDM Tools and Services) у ТУ Граца, а також закріпити знання під час тренінгу з розробки плану управління даними проєкту.

День 3 був неймовірно насиченим. Спершу Мартін Ебнер презентував платформу відкритих онлайн курсів iMOOX https://imoox.at/mooc/. Під час тренінгу учасники розглянули особливості кількох різних курсів із цієї платформи. Агата Бочинська презентувала лекцію «Online keynote on setting up a new Reproducibility Network» про створення мережі відтворюваності – Reproducibility network – у  норвезьких університетах.

У другій половині дня учасники мали нагоду познайомитися зі студією запису та командою Мартіна Ебнера, яка допомагає створювати якісний контент для курсів. По завершенню екскурсії студією було записано серію промоційних роликів для майбутнього масового відкритого онлайн-курсу з відкритої науки, який буде розроблений і запущений командою проєкту найближчим часом.

День 4 – лекція та воркшоп від Серґе Горбача про особливості відкритого рецензування та оцінювання платформ відкритого рецензування. Після цього учасники познайомилися з платформою відкритого рецензування https://peers.international/, яка була розроблена командою Львівської політехніки та активно використовується для розміщення матеріалів конференцій переміщених університетів. Учасники тренінгу мали можливість пройти процедуру реєстрації, подачі та рецензування матеріалів, обговорити переваги, недоліки та шляхи вдосконалення і подальшого розвитку платформи.

Запрошуємо всіх науковців реєструватися на платформі для сприяння розвитку відкритої науки в Україні!

День 5 був спрямований на обговорення основних кроків для створення масового відкритого онлайн курсу з відкритої науки, який розроблятиметься представниками майже всіх членів консорціуму OPTIMA team на платформі https://examenarium.sumdu.edu.ua/ під керівництвом фахівців Сумського державного університету.

Окрема подяка команді ТУ Граца за прекрасну організацію тренінгового тижня, активний нетворкінг, можливості обговорення подальшої співпраці – Tony Ross-Hellauer, Nicky Lisa Cole, Eva Kormann!

Продовжуємо разом розвивати потенціал вищої освіти і науки України у межах проєкту «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA)!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас