Виберіть сторінку

В Університеті стартував студентський фестиваль «DonArts – 2024»

В Університеті стартував студентський фестиваль «DonArts – 2024»

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 6 березня стартував студентський фестиваль «DonArts – 2024».

Цьогоріч він має благодійну мету – збір коштів на підтримку 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Національної гвардії України для придбання FPV-дронів. Тож долучайтеся до нашої ініціативи. Ми непереможні, коли разом!

Розпочався «DonArts – 2024» із подяки ЗСУ, нашим відважним, сміливим та мужнім захисникам і захисницям, викладачам, співробітникам та випускникам Університету, які в лавах Сил оборони України оберігають наш спокій, стоять на сторожі свободи, незалежності та територіальної цілісності нашої держави!

Учасники та гості фестивалю вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять наших Янголів-Героїв, які віддали життя, захищаючи кожного з нас та рідну Україну, невинних жертв російсько-української війни…

Тема цьогорічного фестивалю – «Український кінематограф». Студенти ДонНУ імені Василя Стуса підготували інтерпретації відомих українських фільмів:

«Гуцулка Ксеня» – факультет філології, психології та іноземних мов;

«І будуть люди» – економічний факультет;

«За двома зайцями» – факультет хімії, біології і біотехнологій;

«Спіймати Кайдаша» – юридичний факультет.

Команди факультетів оцінювало висококваліфіковане журі:

  • Дар’я Янченко – студентка Вінницького фахового коледжу мистецтв імені М. Д. Леонтовича та випускниця Вінницької дитячої музичної школи № 2, лауреатка численних музичних конкурсів і фестивалів;
  • Андрій Грицай – гуморист, стендапер та резидент Стендап-клану «Кулак Дракона»;
  • Олена Івашків – випускниця Дитячої музичної школи та студентка Вінницького фахового коледжу мистецтва ім. М. Д. Леонтовича, організаторка численних майстер-класів з акторської гри;
  • Алла Люта – професійна танцівниця «BELLY DANCE», срібна володарка Кубка Світу та володарка Кубка України, багаторазова призерка та переможниця всеукраїнських та міжнародних фестивалів зі східного танцю, викладач студії танцю «ULTRAMARIN»;
  • Марія Маєвська – голова Студентської ради нашого Університету.

Команда факультету філології, психології та іноземних мов допомогла відчути магію карпатських гір, дивовижних краєвидів та справжнього кохання представника американської родини емігрантів Яро та свідомої українки, гуцулки Ксені.

Команда економічного факультету допомогла глядачам поринути у світ минулого, побачити історію життя кількох родин, села, країни довжиною у понад 20 років, дізнатися про відчайдушну боротьбу українців із більшовицької системою за свободу та процвітання рідної Батьківщини.

Команда факультету хімії, біології і біотехнологій презентувала всім відому історію Свирида Голохвастова і Проні Прокопівни та викриття бізнес-шлюбу.

Команда юридичного факультету допомогла зазирнути у світ «Кайдашевої сім’ї» Івана Нечуя-Левицького, познайомити з Лавріном та Мелашкою, Карпом та Мотрею, відчути колорит, звичаї та традиції українського народу.

Дякуємо усім, хто провів цей вечір разом із нами! Сподіваємося, ви отримали велику порцію позитивних емоцій та вражень від виступів команд.

Друзі, уже сьогодні ми дізнаємося, хто ж виборов Гран-прі фестивалю «DonArts 2024»! Чекаємо вас на гала-концерті!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас