Виберіть сторінку

Перший проректор Стусівського університету Тетяна Нагорняк стала стипендіанткою «NAWA»

Перший проректор Стусівського університету Тетяна Нагорняк стала стипендіанткою «NAWA»

Перший проректор, доктор політичних наук, професор Тетяна Нагорняк стала стипендіанткою NAWA – Польського національного агентства з питань академічного обміну у Варшавському університеті (Польща).

Темою науково-дослідного проєкту стала «Міждисциплінарність у вищій освіті України і Польщі: аналіз і трансфер кращих практик» з метою напрацювання моделі трансферу європейського досвіду реалізації міждисциплінарних освітніх та освітньо-наукових програм у практику української вищої школи для зміцнення конкурентоздатності її випускників.

У рамках розробки і реалізації проєкту було взято участь у зустрічах із керівництвом Університету і факультетів, серед яких – факультет «Artes Liberales» (декан, проф. Роберт Сухарський), упродовж яких:

✅ презентовано досвід Стусівського в частині реалізації практик інтердисциплінарності в нормативному освітньому процесі, у додаткових освітніх послугах, у процесі формування і провадження міждисциплінарних освітніх програм;

✅обговорено специфіку конструювання та імплементації інтердисциплінарності в освітній процес України і Польщі;

✅ напрацьовано можливості трансферу практик інтердисциплінарності і форм міжнародної академічної мобільності здобувачів вищої освіти і викладачів Стусівського університету на факультеті Artes liberals;

✅ разом з керівництвом 5 ЗВО України і 4 ЗВО Польщі, під патронатом Міжнародного фонду досліджень освітньої політики під головуванням проф. Т. В. Фінікова розглянуто можливість запровадження у 2023 році спільної магістерської освітньої програми «Польські студії» в університетах України і Польщі.

У рамках відрядження першого проректора, проф. Тетяни Нагорняк до Варшави, відкрито нові можливості у співпраці з Варшавською Школою Економіки та напрацьовані напрями науково-дослідної роботи та мобільності викладачів і здобувачів економічних спеціальностей, політології та публічного управління.

Щиро дякуємо нашим надійним польським партнерам за підтримку України у війні з російським окупантом, за нові горизонти співпраці і перспективну сторінку спільної історії.

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас