Виберіть сторінку

Продовжується VI фаза проєкту «Інноваційний університет та лідерство»

Продовжується VI  фаза проєкту «Інноваційний університет та лідерство»

Продовжується VI  фаза проєкту «Інноваційний університет та лідерство», що присвячена моделям академічної автономії та ролі університету в системі освіти впродовж життя. Естафету участі в проєкті перейняла в.о. директора Навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу, старший викладач кафедри політології та державного управління факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса, доктор філософії з політології Анна Осмоловська.

20 учасників з усіх куточків України, які були відібрані серед 120 претендентів, об’єднані спільною метою – перейняти польський досвід для ефективного втілення  концепції «LifeLong Learning» в своїх ЗВО. Навчання відбуватиметься у двох провідних університетах Європи – Варшавському університеті (м. Варшава) та Ягелонському університеті (м. Краків).

У перший день відкриття шостої фази майбутніх інноваційників привітав онлайн із Києва професор Тарас Фініков, координатор проєкту з української сторони, Президент МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», а також Олеся Ващук, Голова правління ГО «Інноваційний університет». Професор Роберт А. Сухарські, координатор проєкту з польської сторони, декан факультету «Artes Liberales» Варшавського університету, побажав усім натхнення, плідної роботи та потужних результатів.

Першу лекцію для учасників провела професор Ева Крогулець, проректор Варшавського університету з питань розвитку, познайомивши з III (соціальною) місією Варшавського університету в контексті Стратегії розвитку університету.

Анна Володко, директор Бібліотеки Варшавського університету розповіла про роль наукової бібліотеки в контексті безперервної освіти та навчання.

Темою другого дня став кейс Відкритого університету, який презентувала його директорка др. Катажина Лубричинська-Цихотьска.

Третій день з учасниками проєкту працював професор Павел Стемпень, директор Міждисциплінарної докторської школи Варшавського університету. Пан Стемпень розповів про зміни польського і європейського законодавства у сфері підготовки докторантів, особливості набору, підготовки і випуску докторів філософії, а також важливість міждисциплінарного підходу при підготовці сучасних науковців.

«Розум – це здібність засвоювати знання, а інтелект – здатність продукувати нове знання».

Щиро дякуємо організаторам за довіру! Радіємо, що #КрутіСтусівці представляють Стусівський університет у масштабних і корисних проєктах.

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас