Виберіть сторінку

Диктант польською мовою

Слухачі вільного курсу польської мови, що проводиться у Донецькому національному університеті взяли участь у Другому польському диктанту в Україні.

На базі Вінницького національного технічного університету відбувся другий диктант з польської мови, але цього разу за участю студентів та співробітників Донецького національного університету. Конкурс був справжній — переможців очікували цінні призи, а абсолютні лідери отримали запрошення до літнього мовного табору у Польщі.

На початку, одразу після реєстрації, учасників потішили декілька музично-танцювальних номерів, що допомогли конкурсантам заглибитися та налаштуватися на сприйняття мови. Сама тема диктанту — це історична дружність українського та польського народів на тлі подій 1918 — 1920 років.

Після написання диктанту роботи перевірили журі, в якому були крім інших почесний консул Речіпосполитої Польщі у Вінниці Кшиштов Рошінскі, представник ВНТУ Станіслав Тужанський та лектор польської, декан філологічного факультету ДонНУ Володимир Мозгунов, який став організатором «донецької групи» на цьому диктанті.

Кожен учасник «Диктанту польського в Україні» отримав диплом про участь, та можливість познайомитися з новими людьми зі спільними інтересами, отримати безцінний досвід та практику в польській мові, та, звісно-ж, укріпити внутрішні стосунки.

Активними учасниками стали старший викладач Валерія Пилипак, Марія Кириченко, доцент Сергій Цікавий, студенти Катерина Бондаренко, Максим Багров, Богдан Тараненко, аспірант Тарас Пилипак, а також Людмила Горбачова.

Архіви

Приєднуйтеся до нас