Виберіть сторінку

Відкриваємо наново «Піднебесну»

Відкриваємо наново «Піднебесну»

28 червня — 2 липня делегація Донецького національного університету за запрошенням Харбінського університету комерції, давнього партнера нашого вишу, брала участь у роботі Північно-східного азіатського академічного форуму міжнародної конференції «Співробітництво та інновації: взаємозв’язок і взаємодоповненість між Азією і Європою». ДонНУ представляли: проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Вікторівна Орєхова, завідувач кафедри міжнародної економіки Юрій Володимирович Макогон, голова ІСДПА, доцент кафедри політології Володимир Порфирович Кіпень.

Головною метою ділової поїздки стало проведення переговорів з Харбінським університетом комерції та іншими представниками Китаю щодо налагодження академічного та наукового співробітництва між ДонНУ та китайськими вишами.

Підписаний договір з новим керівництвом ХУК передбачає відновлення зв’язків між нашими вишами та напрацювання механізмів навчання китайських студентів в ДонНУ, участь китайських бакалаврів у магістерських англомовних програмах нашого університету, можливу участь наших студентів і викладачів у навчанні та роботі в китайському виші. Попереду робота з реалізації домовленостей.

Крім того, українські науковці виступили з доповідями з проблем економічного розвитку України та Донбасу і перспектив економічної співпраці з Китаєм, які виявились одними з найцікавіших та резонансних проблем конференції.

Фінансову підтримку участі делегації в конференції та переговорах взяла на себе китайська сторона та частково проект «Європейський розвиток ДонНУ у Вінниці», наданий Міжнародним фондом «Відродження».

Архіви

Приєднуйтеся до нас