Виберіть сторінку

«Культурна інтервенція або буккроссинг по-студентськи»

«Культурна інтервенція або буккроссинг по-студентськи»

29 лютого 2016 р. в приміщенні Донецького національного університету відбулася прес-конференція, присвячена старту проекту «Культурна інтервенція або буккроссинг по-студентськи», метою якого є розбудова культурно-просвітницької сфери ДонНУ в м. Вінниця шляхом створення літературного простору для студентів.

Заступник голови ГО Центр громадської активності «Результат» Тетяна Калугаряну розпочала захід, розповівши про тему, мету, імена організаторів та партнерів проекту, а також про правила користування буккроссингом і механізм його дії.

Заступник голови правління ГО «Гармонія» Олена Чорнобривенко згадала, що можливість реалізувати «Буккроссинський рух» з’явилась завдяки програмі «Активні Громадяни» від Британської Ради, головною ідеєю якої є активізація міжкультурного діалогу та соціального розвитку серед молоді.

На прес-конференції адміністрацію ДонНУ представляв М.В. Удод, проректор з науково-педагогічної, виховної та соціальної роботи. Микола Васильович подякував організаторам за те, що об’єктом проекту обрали саме Донецький національний університет. Він підкреслив роль книг у житті молоді та суспільства в цілому. Зазначивши важливість того, що в університеті буде не лише наукова бібліотека, а й куточки з художньою літературою, Микола Васильович закликав студентів правильно використовувати ресурси Буккроссинського руху.

Студентка ДонНУ, член ГО Центр громадської активності «Результат» Анастасія Коберська зазначила, що справжній буккроссинг у Вінниці — це новація, впровадження якої організує студентське дозвілля, стимулює до невтомного пошуку істини. Вона згадала, що в багатьох європейських країнах буккроссинг давно став поширеним хоббі й закликала усіх охочих долучатись до даного руху.

На заході студентство ДонНУ представляв в.о. голови Студенської ради Олексій Чмир, який зосередив увагу на ключових моментах, а саме процесі збирання книг, їх зберіганні, та запевнив, що студенти ДонНУ є ініціативними, активними та свідомими, що забезпечить результативність проекту.

Протягом прес-конференції учасники активно брали участь в обговоренні проекту, пропонували власні ідеї, задавали питання. Отже, старт проекту можна вважати цілком успішним.

Довідка:
Захід організовано ГО Центр громадської активності «Результат», ГО «Гармонія», Донецьким національним університетом, медіа корпорацією «RІА» та командою Мистецького фестивалю «Artgnosis», за підтримки Програми Британської Ради «Активні громадяни».

За матеріалами ГО Центр громадської активності «Результат»

Архіви

Приєднуйтеся до нас