Виберіть сторінку

ДонНУ та ЄГУ налагоджують співпрацю

Донецький національний університет з 14 по 15 березня приймав делегацію Європейського гуманітарного університету (м. Вільнюс, Литовська Республіка). Спільною метою зустрічі було налагодження діалогу між двома вимушено переміщеними вишами, обмін досвідом та налагодження співпраці.

Як і ДонНУ, ЄГУ є вишем-переселенцем, який з 2004 року після переїзду з Білорусі функціонує у Вільнюсі.

У перший день візиту гості з ЄГУ поспілкувались з ректором ДонНУ — Романом Гринюком, проректорами університету та головою Інституту соціальних досліджень та політичного аналізу — Володимиром Кіпенем. Представники вишів обмінялись досвідом роботи в екзилі, обговорили проблеми, перспективи та стратегії розвитку обох університетів.

Після офіційної зустрічі з керівництвом університету відбувся перший спільний семінар на тему «Досвід дистанційного навчання в ДонНУ та ЄГУ». Начальник відділу дистанційного навчання та веб-технологій — Іван Резниченко поділився досвідом ДонНУ в цій сфері. Олександр Пупцев — викладач ЄГУ, представив напрацювання свого вишу і розповів про організацію навчання іноземних мов у Європейському гуманітарному університеті.

Наступного дня Алла Висоцька — викладач Гете інституту провела для викладачів кафедри німецької мови факультету іноземних мов семінар на тему «Abwechslungsreicher und motivierender DAF — Unterricht durch den Einsatz von Filmen» («Різноманітність і мотивації DAF — навчання за рахунок використання плівок»). Вікторія Мініна познайомила з досвідом викладання англійської мови в дистанційному форматі. Наприкінці дня викладач ЄГУ — Карина Баранцева провела тренінг для викладачів та студентів ДонНУ на тему «Формати співробітництва з ЄС та європейською інтеграцією: перспективи та можливості для України».

У стінах головного корпусу ДонНУ відбулось обговорення проектної роботи щодо реалізації магістерських програм Донецького національного університету та Європейського гуманітарного університету в рамках Erasmus+. У ньому взяли участь Роман Гринюк — ректор ДонНУ, Карина Баранцева — координатор з проектної діяльності ЕГУ, Тетяна Орєхова — проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, Тетяна Нагорняк — проректор зі стратегічного розвитку та інноваційної діяльності, Юрій Теміров — декан історичного факультету, Антоніна Бобкова — декан юридичного факультету, Сергій Цікавий — заступник декана філологічного факультету з навчальної роботи, завідувачі кафедр: журналістики — Олена Тараненко, педагогіки та управління освітою — Лілія Мартинець, викладачі кафедр політології, міжнародних відносин, міжнародного права.

Візит делегації ЄГУ проходив в рамках реалізації проекту «Європейський розвиток ДонНУ», підтриманого МФ «Відродження», за сприяння Інституту соціальних досліджень та політичного аналізу.

Архіви

Приєднуйтеся до нас