Виберіть сторінку

День інтернаціональної дружби

13 квітня у клубі-кафе «Мандарин» відбулася перша зустріч Інтерклубу у Вінниці, в якому взяли участь наші студенти — представники різних країн світу.

У ДонНУ навчаються майже 100 іноземців з 20 держав. Цього вечора свою культуру, звичаї та особливості презентували представники 7 країн, серед яких, звичайно, Україна. На великому екрані іноземні гості змогли побачити найкращі українські краєвиди, а студентка Анастасія Коберська заспівала рідною мовою. Після цього студенти з Гвінейської Республіки — Магасуба Нухан, Баррі Амаду Тідіане і Діалло Амаду Урі — виконали пісню «О, Африка!». Останній виконавець також презентував широкій аудиторії власну пісню у стилі реп.

Представник малодослідженої туристами Екваторіальної Гвінеї Сейді Майо Абдул-Азіл Сепа здивував аудиторію, прочитавши вірш про кохання і заспівавши мелодійну пісню. Після перегляду відеороліку про таємничу Гану група студентів подарувала гостям заходу музичний номер. Дві чарівні представниці цієї країни — Опонг Поку Доріс та Опонг Поку Мавіс — виступили в якості вокалісток, а їхні співвітчизники урізноманітнили номер запальними танцями. Мандарі Альберт Еллі із піснею «I believe in angels» презентував рідну Танзанію — країну працьовитих і талановитих людей.

Звичайно, не тільки вокальними даними обдаровані іноземні студенти ДонНУ. Гості з Ємену — Рагех Хашем Мухамед Алі Мусаєд і Зунбор Мухамед Абдулах Ахмед — виконали танець у національних костюмах, обов’язковим атрибутом яких є кинджал — джанбія.

Яскравим був виступ і у «країни вогнів» — Азербайджану. Студенти Татізаде Канан і Алієв Ельдар не лише презентували пісню і танок, але й провели невеликий майстер-клас із лезгинки. Усі охочі вийшли на сцену, навчилися декільком елементам національного танцю і отримали ще більше позитивних емоцій.

Завершився вечір невеликим подарунком всім гостям — смачним тортом з великою емблемою Інтерклубу, фотосесією та щирими розмовами. Присутні могли залишитись, щоб продовжити святкувати Вечір інтернаціональної дружби.

Донецький національний університет щиро дякує організаторам: навчально-науковому центру міжнародної освіти, центру культурно-естетичного розвитку та соціальних проектів, клубу-кафе «Мандарин», а також всім учасникам і гостям, які ще раз продемонстрували, що наш університет — це велика і дружня родина!

Кулабухова Анна,
редактор Навчально-практичної лабораторії
«Редакція газети «Університетські вісті»

Архіви

Приєднуйтеся до нас