Виберіть сторінку

Підсумки Олімпіади з математики для абітурієнтів

Підсумки Олімпіади з математики для абітурієнтів

Указом Президента №31/2020 2020/2021 навчальний рік був оголошений Роком математичної освіти в Україні, і співробітники Донецького національного університету імені Василя Стуса долучилися до благородної місії – підвищення рівня математичної грамотності та освіти в країні.

Минулого тижня на факультеті інформаційних і прикладних технологій були підбиті підсумки Олімпіади з математики для абітурієнтів 2021 року вступу.

Побічною метою проведення Олімпіади була як популяризація математичних спеціальностей, так і певна допомога абітурієнтам у підготовці до складання профільного ЗНО.

В Олімпіаді взяли участь учні випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів та особи, які мають право на отримання документа про повну загальну середню освіту в 2020-2021 навчальному році. 

Олімпіада проходила у два етапи: І тур (з 1 грудня 2020 року по 5 квітня 2021 року) і фінал, що відбувся 11 квітня у дистанційному режимі.

Дистанційний формат проведення заходу дозволив суттєво збільшити кількість учасників та розширити географію проведення освітнього змагання. У  першому турі Олімпіади взяли участь 72  особи (Донецька область – 58 осіб, Вінницька область – 13 осіб, Київська область – 1 особа).

Проведення Олімпіади на високому рівні в режимі онлайн стало можливим завдяки технічній підтримці Олексія Володимировича Прігунова, доцента кафедри інформаційних систем управління.

Факультет інформатики і прикладних технологій висловлює подяку вчителю вищої категорії, учителю школи № 22 м. Краматорська Наталії Федорівні Бєлобровій за організаційну допомогу у проведенні І туру Олімпіади.  

До участі у другому турі Олімпіади були допущені 39 учасників, які набрали не менше 75 % балів на першому етапі. За бажанням, учасники, що не подолали поріг, також змогли спробувати свої сили поза конкурсом.

Впродовж минулого тижня конкурсна комісія на чолі із заступником завідувача кафедри прикладної математики Ольгою Дмитрівною Трофименко підбивали підсумки Олімпіади, аналізуючи надіслані конкурсні роботи учасників математичного змагання.

У результаті переможцем Олімпіади став Владислав Вадимович Цегольник, котрий подолав бар’єр у 90 % конкурсних балів.

На переможця чекають пам’ятні призи від факультету інформаційних і прикладних технологій ДонНУ імені Василя Стуса.

Олег Вєтров, старший викладач кафедри прикладної математики

Архіви

Приєднуйтеся до нас